Klimaminister Dan Jørgensen er den politiker, der udnævnte stegt flæsk til danskernes yndlingsret. Nu vil han løse klimakrisen med en håndfuld “madglade” klimadtips.

Fødevareministeren og klimaministeren præsenterer i ny kampagne 22 køkkentips til, hvordan danskerne med få justeringer i hverdagskosten kan bidrage til at løse en af tidens helt store udfordringer – klimakrisen

Du behøver hverken en uddannelse som kok eller en kødfri diæt for at gøre en forskel for klimaet.  Det påstår klimaminister Dan Jørgensen og fødevareminister Mogens Jensen.

Den nye kampagne ”Madglade Klimatips” er netop skudt i gang og skal med få greb gøre det lettere for interesserede danskere at bidrage til kampen for klimaet. Og selv en lille indsats tæller. 

Fødevareminister Mogens Jensen eneste bidrag til at løse klimakrisen er en håndfuld madtips til de unge forbrugere. Det er tvivlsomt, hvad det kan hjælpe.

– Det har et kæmpestort potentiale, hvis vi er mange, der ændrer lidt i vores madvaner. Jeg har stor respekt for dem, der går hele vejen og eksempelvis dropper kødet, men mindre kan også gøre det. Det kan de her tips forhåbentlig inspirere og hjælpe til, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Ifølge en undersøgelse, som Madkulturen tidligere har lavet, mener hovedparten af danskerne, at det er vigtigt at bidrage i kampen mod klimaforandringerne fra gryderne i køkkenet, og seks ud af ti vil gerne spise mere klimavenligt. 

Fødevareministeren og klimaminister Dan Jørgensen håber derfor på at inspirere en bred palette af danske hverdagskokke, hvor nogle er til røde bøffer og andre til røde linser, og hvor ambitionerne afhænger af både tid og interesse i køkkenet. 

– Vi har brug for, at den grønne omstilling når helt ud på vores tallerkener, og derfor er jeg rigtig glad for, at mange også gerne vil spise mere klimavenligt. Men det kan være nemmere sagt end gjort i en travl hverdag. Derfor kommer vi nu med de her helt konkrete tips, så det bliver lettere at træffe de klimavenlige valg, siger klimaminister Dan Jørgensen. 

Den grønne studenterbevægelse giver ikke fem flade øre for de to ministres mediestunt i sommervarmen.

Fisk, fars og fremtidige kostråd

Lanceringen af kampagnen foregik på kollegiet Studentergården på Nørrebro i København 10. august kl. 10.00-11.15, hvor ministrene blandt andet ville lave mad med flere af beboerne.

Kommentarer

  1. Holger Øster Mortensen

    Mens Dan sad nede i Brussel, var der ingen grænser for alle de tiltag han ville gøre for at gavne miljøet. Nu begrænser han sig til at ændre lidt på køkkenvanerne. Mogens elsker tilsyneladende mad, men ved derimod intet om fødevarer – og slet ikke om landbrug. Sæt de to Gøg & Gokke fra bestillingen og lad dem arbejde med noget fornuftigt. F.eks. mangler vi sosuassistenter over hele landet

    • Jan Stampe Nielsen

      Hvis de 2 nullerter bliver sosu assistenter i min bopælskommune, flytter jeg.

  2. Mængden af husdyr til mælk og kødprodukter er ikke bestemt af behov eller efterspørgsel, men af mængden af foder.
    Sådan hænger det sammen. Disse kostråd er blot røgslør for ministerens manglende handlekraft.
    Sådan er det bare. Vi bliver stegt.

  3. Peter Henriksen

    Ufatteligt, intet mindre! Det er en udmelding som i indskrænket hed er på linie med Karen Ellemanns råd om at lade en del af ens haveaffald ligge i haven det skulle så kunne løse diversitetskrisen. Troede egentlig at det kun var Trump som kunne komme op med sådanne løsningsmodeller overfor en så omfattende en krise.

Leave a Reply to Jan Stampe Nielsen Cancel reply