Læs hele artiklen.

Vi har modtaget denne mail:

Kære Gylle.dk

Her midt i sommervarmen bringer LandbrugsAvisen denne gode nyhed – økologisk havre er bare godt…

Økologisk landbrug er godt for meget: sunde fødevarer, rent drikkevand, vandløb uden pesticider, flere invertebrater – og for biodividersiteten som sådan, mener jeg, selvom visse forskere og debattører hævder, at konventionelt drevet landbrug vil være bedre for biodiversiteten.

Jeg efterlyser forskning, der dokumenterer, at Danmark ville have haft større biodiversitet hvis al landbrug havde været konventionelt drevet (altså uden økologisk omlægning).

Forskning, der forholder sig til hvor sandsynlig forventningen er, om at der fremover vil blive frigivet arealer til natur og dermed bedre biodiversitet, hvis landbruget i DK og resten af verdenen dyrkes mere intensivt med konventionelle metoder. Jeg tvivler på scenariet. Det minder om forventningen til, at den grønne revolution ville udrydde fattigdom i verden.

Måske jeres udmærkede gylle.dk kunne sætte lidt mere fokus på emnet?

Redaktionen sender opfordringen videre til læserne – værsgo! Brug kommentarfeltet nedenfor…

Kommentarer

  1. Inge Helene

    Her er en udmærket tysk rapport over emnet: https://www.thuenen.de/media/publikationen/thuenen-report/Thuenen_Report_65.pdf

    • Kjeld Hansen

      Her er et oversat uddrag fra konklusionerne i den tyske rapport:
      Forskellene mellem økologisk og konventionelt landbrug inden for miljø- og ressourcebeskyttelse samt dyrevelfærd skyldes især den systemtilgang, der forfølges i økologisk landbrug, og den resulterende, typisk reducerede produktionsintensitet. F.eks. Fremmes den biologiske mangfoldighed i landbrugslandskabet af en lavere gødningsintensitet og ophør med herbicid, lave N-balancer og begrænsningen af gødningsniveauet medfører en lav nitratudladningsrisiko, udbredte afgrøder med organisk gødning og flerårig foderproduktion fremmer jordens frugtbarhed og forhindre virkningerne af klimaændringer. På samme måde mindskes risikoen for, at plantebeskyttelsesmidler og veterinærlægemidler kommer ind i grundvandet, ved at undgå pesticider og minimere brugen af veterinærlægemidler.

      • Holger Øster Mortensen

        Denne tyske undersøgelse må man gå ud fra er valid. Det bekræfter kun min mistanke om, at journalisten på Landbrugsavisen 1) Er løbet tør for stof midt i agurketiden. 2) Ønsker at skabe ravage i alle landbrugsproblemerne. Glem ikke Landbrugsavvisen (Landsbladet) E R bøndernes og med direkte kontakt til og på Axelborg. Objektivitet skal man ikke forvente sig derfra.

Skriv en kommentar