Kjeld Hansen

kjeld-hansen
Kjeld Hansen | Foto: Territorium/Jes Larsen

Kjeld Hansen, f. 1947. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1981.

KH har udgivet kritiske reportager, dybdeborende journalistik og en række miljøbøger (se bibliografi under BØGER). Kjeld Hansen er bedst kendt som forfatter til den danske udgave af bestselleren ”Den Grønne Forbrugerguide” (1990), der satte gang i den grønne bølge og udkom i fem oplag med 53.000 eksemplarer.

KH er internationalt kendt for sin afsløring af rovdriften på Grønlands natur med bogen “A Farewell to Greenland’s Wildlife” (2001).

Bogen “Der er et yndigt land” – om Danmarks naturs tilstand – vakte stor opmærksomhed i 2003 og understregede hans position som landets førende miljøskribent.

KH har flere gange været indstillet til Cavlingprisen, og han har arbejdet tæt sammen med Nils Mulvad, direktør for DICAR (tidl. Center for analytisk journalistik). Han er en af stifterne af det internationale web-site www.farmsubsidy.org  der afdækker landbrugsstøtteforhold i samtlige EU-lande.

KH udgav i maj 2008 storværket “Det Tabte Land” på Gads Forlag (se anmeldelser på www.baeredygtighed.dk). Bogen er en kulturhistorie, der fortæller om det danske landskabs dramatiske forandring gennem de seneste 250 år. Modtog Dansk Forfatterforenings fagbogspris i oktober 2008 som en anerkendelse af bogens faglige og litterære kvalitet.

KH modtog miljøprisen på 100.000 kr. fra Bodil Pedersen Fonden i 2012 som anerkendelse af forfatterskabet og indsatsen som debattør.

Seneste udgivelse er to-bindsværket “Folk & Fortællinger fra Det Tabte Land”, der udkom i december 2011 og maj 2014. Bøgerne, der hver er på 852 sider og i stort format, dækker Jylland i bind I og Øerne i bind II.

Populær foredragsholder og debattør. Driver det økologiske deltidslandbrug Druebjerggård på Stevns.

Har du lyst til at høre Kjeld Hansen holde et af sine levende foredrag, så er chancen her. Foredraget med titlen “Tre undere og et større mirakel – Naturens Genkomst i Danmark” blev holdt på Århus Universitet i dagene 14.-16. oktober 2014 for skønsmæssigt 3000 tilhørere.

Klik her og spol frem til ca. 30:00, hvorefter foredraget begynder…