www.pillmerit.com

Om gylle.dk

GYLLEINFO er Kjeld Hansens blog, hvor der kommenteres, beskrives og afsløres stort og småt fra den naturlige verden omkring os.

Da agroproduktion beslaglægger 63 procent af det yndige land, undgås det næppe, at der af og til vil optræde indlæg, som beskæftiger sig med den omdiskuterede industri og dens stadig færre udøvere. Sådan er det bare!

GYLLEINFO anbefaler, at du abonnerer på bloggens RSS-feed, så du løbende orienteres om nye indlæg.

Du kan også vælge at få en mail, når der er nye indlæg (se herunder)

Velkommen til!

 

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gylle er et eksempel på, hvordan et produkt skifter karakter, alt efter betragterens synsvinkel.

Hvis man driver industrilandbrug med svineavl som indtægtskilde, vil gyllen være et affald, der helst skal bortskaffes billigst muligt.

Hvis man derimod har et mindre, alsidigt familiebrug, er gyllen en ressource, hvis gødningskraft man skal bevare bedst muligt, indtil den er i fuld jordkontakt.

Og endelig, hvis man ikke selv har landbrug som erhverv, så vil gylle være en forureningskilde både under opbevaring, transport og i forbindelse med udbringning på marken.

 

800px-Gyllespreder_(maj_2010,_ubt)-01

Gyllespreder i hvileposition.

 

Få besked om nye indlæg via email

Indtast din e-mail-adresse for at blive tilmeldt - så modtager du påmindelser om nye indlæg på dette websted via e-mail.

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.