Det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske svinebedrifter steg med en halv million til tre mio. kr. i 2016. Fremgangen skyldes prisstigninger samt en lidt større produktion af økologisk svinekød. Poppelgrisen fra Hestbjerg har æren for en god del af fremgangen. På billedet kæler producentparret med en økologisk poppelgris.

Danmarks Statistik har udgivet regnskabsresultatet for økologiske brug 2016 og noterer fremgang for alle bedriftstyper. Det skriver Økologisk Landsforening 27. oktober 2017.

Driftsresultatet for økologiske heltidsbedrifter steg i 2016 for syvende år i træk og endte knap en mio. kr. i gennemsnit, konstaterer Danmarks Statistik. Indtjeningen er dog skævt fordelt.

Pæn merindtjening for mælk
Økologiske mælkeproducenter opnåede et gennemsnitligt driftsresultat på knap 1,2 mio. kr., hvilket var 428.000 kr. bedre end året før. Afregningsprisen på økologisk mælk steg til 3,38 kr. pr. kg, hvilket var 0,26 kr. højere end året før. Prisstigningen sammenholdt med en stigning i mælkeydelsen på knap 350 kg pr. ko fører til det forbedrede driftsresultat.

Kilde: Danmarks Statistik.

Økologiske svin slog igen rekord
Det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske svinebedrifter steg med en halv million til tre mio. kr. i 2016. Fremgangen skyldes prisstigninger samt en lidt større produktion af økologisk svinekød. På baggrund af de seneste års gode resultater er de økologiske svineproducenters gennemsnitlige gæld faldet markant.

Lille fremgang for planteavlere
I modsætning til 2015 steg driftsresultatet for økologiske planteavlere til 420.000 kr. i 2016, hvilket var en stigning på 337.000 kr.

Se opgørelsen.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.