Den mest imponerende gevinst blev registreret af Tesla og SpaceX CEO Elon Musk, der har set sin formue opleve en meteorisk stigning med hele 414 procent. Privatfoto

Amerikanske milliardærer har ikke bare været immune over for pandemien, de har trivedes i den og har drastisk øget deres kollektive formue. En analyse foretaget af Chuck Collins ved Institute for Policy Studies viser, at amerikanske milliardærer har set deres formuer vokse med $ 1 billion siden marts i år – mere end 34 procent.

Det skriver Niall McCarthy, den 30. november 2020, for statista.com.

Det var ikke tilfældet under finanskrisen i 2008, da det tog Forbes ’400 rigeste mennesker’ tre år at inddrive deres tab fra den store recession.

Collins’ resultater fremhæver en formueforøgelse for kun 650 individer, der synes uanstændigt på et tidspunkt, hvor næsten 7 millioner amerikanere er i fare for arbejdsløshed, når diverse moratorier udløber ved årets udgang. Der er 650 milliardærer på listen, hvoraf 47 er nye med 11 frafaldne på grund af dødsfald eller økonomisk tilbagegang.

Verdens rigeste mand Jeff Bezos fra Amazon. Foto: By Seattle City Council from Seattle CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68400446

Der var adskillige imponerende økonomiske gevinster til de bemærkelsesværdige milliardærer på listen, med Jeff Bezos som nummer 1 med en formue, der voksede med $ 69,4 mia. mellem 17. marts og 24. november 2020. Amazon-chefen er nu den rigeste mand på planeten med sin $ 182,4 mia. formue.

Den mest imponerende gevinst på listen blev registreret af Tesla og SpaceX CEO Elon Musk, der har set sin formue opleve en meteorisk stigning. I ovennævnte periode voksede hans formue med hele 414 procent og steg fra “bare” 24,6 milliarder dollars til 126,2 milliarder dollars, hvilket gjorde ham til verdens næstrigeste mand efter Bezos.

For at illustrere den dybe kløft i finansiel ulighed i USA i dag hedder det i analysen, at de amerikanske milliardærer ejer $ 4 billioner eller 3,5 procent af al privatejet formue i landet. Milliardærformuerne er nu det dobbelte af den formue, som de fattigste 50 procent af alle amerikanske husholdninger samlet besidder, ca. 160 millioner mennesker.

Visited 21 times, 4 visit(s) today

One Comment

  1. Jan Stampe Nielsen

    USA eller Danmark. Princippet er det samme. Forskelligheden bliver større og større. Uligheden råder. Slagteriarbejderen er glad for 1,20 kr. mere i timen.
    Men en dag bliver uligheden for stor, selv for en slagteriarbejder.
    Gud bevare Danmark.

Skriv en kommentar