Greveskovstendigeimg_5673
Gamle kampesten fra en nedrevet gård genopstår som stendige i en ny skov. De store, flade sten i stendiget er tilhugget for 200 år siden. Foto: Naturstyrelsen.

Snoge, firben, lækat og stålorme får nu mange flere levesteder i Greve Skov syd for København. For at forbedre biodiversiteten i den nytilplantede Greve Skov, har Naturstyrelsen bygget et 25 meter langt stendige. Det fremgår af en pressemeddelelse 19. juni 2014 fra styrelsen.

– Stendiget er fuld af små og store huler, som vil tiltrække rigtig mange smådyr. I en helt ny skov går der ellers normalt rigtig mange år, før træerne er store og krogede nok til, at den giver den slags skjul og levesteder til slanger, lækat og firben, siger skovfoged Jens Nielsen fra Naturstyrelsen i Østsjælland. Stenene, hvoraf de største er over en meter lange og vejer flere hundrede kilo, kommer fra den gamle Lyksager Gård, der også har lagt marker til den nye skov.

Greve_snog
Snogen er en dygtig svømmer, men den kræver ikke adgang til ferskvand.

Gården blev revet ned for et par år siden, og de flade fundamentsten i staldene – såkaldte syldsten, skal nu gøre nytte for vilde dyr i stedet for husdyr.

– Det lune stendige bliver helt sikkert også et populært sted at spise madpakke og et godt sted at kravle rundt for børnene, siger skovfoged Jens Nielsen.

Stendiget er en meter højt og vender den lange side mod syd, så stenene kan suge solvarmen til sig i løbet af dagen, hvorimod den kølige skyggeside vil blive et perfekt voksested for både bregner og mosser.

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.