Muldvarpen ses sjældent over jorden. Muldvarpen er normalt et gavnligt dyr, der forsyner muldjorden med ventilerende luftkanaler. Men i havens plæne er dens skud uønskede, og mange muldvarpe fanges som denneher med fælder.
Hvor er ham Benny Bonde? Bare vent til jeg får fat på ham. Så skal han få nogle bank…

Haderslev Kommune går nye veje for at bekæmpe muldvarpe. En død muldvarp giver nu kontant belønning. Det skriver TVS 28. april 2016.

Kommunen ser det som sin opgave at spendere skattekroner på en tvivlsom bekæmpelse af de små insektædere, som især landmænd kan finde irriterende.

Aflevér en hale fra en muldvarp og få 20 kroner. Tilbuddet er tumfet igennem af Haderslev Kommunes politiske enfant terrible, svineproducent Benny Bonde, der med en belønningsordning nu håber at komme flere muldvarpe til livs.

BennyBondeViceborgmester
Om Benny Bonde repræsenterer Liberal Alliances naturpolitik korrekt, oplyser partiet ikke noget om.

Benny Bonde, der er indvalgt i kommunalbestyrelsen af Liberal Alliance, har gennem de seneste mange år gjort sig bemærket som en indædt modstander af alt, der har med natur at gøre, og nu skal det så også gå ud over de stakels muldvarpe. Bonde sidder som formand for kommunens Plan- og Miljøudvalg, hvor han bl.a. har lidt den tort at blive politianmeldt af sin egen administration for at overtræde Naturbeskyttelsesloven.

For hver muldvarpehale, der bliver indleveret på onsdag den 4. maj, giver kommunen 20 kroner retur.
Det er ikke første gang kommunen forsøger sig med kontant afregning til borgerne for at aflive muldvarpe. Men vi skal, i følge kommunen, et par årtier tilbage.

– Når vi har nogle borgere, der gerne vil gå foran for at bekæmpe muldvarpe, så synes jeg, vi skal honorere det. Jeg tror ikke, det er en ordning, der kommer til at dræne kommunekassen, men jeg håber da, at folk vil tage godt imod den, siger Benny Bonde (LA), der er formand for Udvalget for Plan og Miljø, i en pressemeddelelse til TV SYD.

Hvis man vil have pengene, så skal man komme med muldvarpehaler i bundter af mindst 10 styk. De skal emballeres i gennemsigtig plast og må ikke være fordærvede. Til sammenligning er muldvarpen totalt fredet i vores naboland Tyskland.

Comments are closed.