Her er dokumentationen for det private firmas eksistens. Bemærk at det benytter mailadresse på Naturhistorisk Museum under Aarhus Universitet.

Er det OK, at en offentligt ansat naturformidler i otte år har brugt sin arbejdsplads som kontaktpunkt for sine privatøkonomiske formidlingsaktiviteter? Er det OK, at han annoncerer sine aktiviteter på facebook og andre sociale medier ved brug af arbejdspladsens mailkonto og med henvisning til arbejdspladsens hjemmeside?

Spørgsmålet er rejst af en af vore læsere, der undrer sig over, at en af de mest aggressive debattører på de sociale medier både kan drive en privat naturformidlingsvirksomhed og samtidig være ansat som naturformidler på en offentlig institution, der bruges som kontaktadresse. I otte år har denne biolog med tilknytning til et offentligt museum som naturformidler haft sit eget private formidlingsfirma, men med mailadresse på museet.

Det drejer sig om biolog Lars Brøndum, der er tilknyttet den selvejende institution Naturhistorisk Museum ved Aarhus Universitet, men siden 2011 har drevet sin egen virksomhed under navnet LB Naturevents & consulting. Det fremgår af CVR-registeret API, hvor man også kan se, at virksomheden er en enkeltmandsvirksomhed, der er ejet af Lars Brøndum, men at den skal kontaktes på Naturhistorisk Museums mailadresse. Disse oplysninger bekræftes endvidere i det aktuelle opslag på facebook-siden for LB Naturevents.

Også på facebook markedsføres det private firma med kontaktadresse på Naturhistorisk Museum.

Ingen aftale

Vi har telefonisk spurgt fhv. museumsdirektør Thomas Secher Jensen, om biologen fik en særlig aftale med museet, da han oprettede sin virksomhed i 2011. Thomas Secher Jensen, der fratrådte direktørstillingen i 2013, afviser, at der har eksisteret en sådan aftale.

Direktør Bo Skaarup, Naturhistorisk Museum

Vi har også spurgt den nuværende museumsdirektør Bo Skaarup om, hvilket regelsæt der håndhæves for brug af museets kontaktadresse, mail, arbejdstid, etc., når det gælder medarbejderes private økonomiske aktiviteter. Svaret lød:

”Til din orientering kan jeg oplyse, at brug af museets kontaktadresse, mail, arbejdstid, etc., udelukkende må anvendes i tjenestelig øjemed og ikke til medarbejderes egne private økonomiske aktiviteter, med mindre særlige forhold gør sig gældende – fx personlig udpegning til råd el. lign. Særlige forhold afgøres forlods af direktøren/bestyrelsen.”

I den følgende mailkorrespondance ønsker museumsdirektøren yderligere oplysninger og oplyser: ”Jeg har i skrivende stund ikke kendskab til en sådan aftale.”

Biolog Lars Brøndum, Naturhistorisk Museum

Kontroversiel debattør

På de sociale medier er biolog Lars Brøndum berygtet som en hårdtslående debattør, der tordner mod alle ”sorte” økologer og andre med afvigende meninger, dvs. som han ikke er enig med. Han tilhører kredsen omkring den kontroversielle naturvejleder Morten D.D. Hansen, der sjældent forsømmer nogen lejlighed til at rakke ned på den økologiske driftsform. Hansen og Brøndum er kolleger på Naturhistorisk Museum.

Lars Brøndums debatform har medført hans karantæne eller direkte udelukkelse fra flere facebook-fora, bl.a. biodiversitetsnetværk.dk, hvor administratoren begrunder sit drastiske skridt med følgende ord: ”Han ødelagde mine indlæg med øgenavne og irrelevante kommentarer.”

Visited 118 times, 19 visit(s) today

Kommentarer

  1. Poul Evald Hansen

    Jeg kan bekræfte ubehagelige oplevelser med Lars Brøndum på biodiversitet.dk, hvor han var (er?) administrator og brugte sin position til at chikanere folk med anderledes naturpolitiske holdninger end hans egen med hånende kommentarer og øgenavne, og også smide dem ud af gruppen; det blev bl.a. undertegnede.

  2. Steffen Hougaard

    Det må da være ulovligt!

  3. Majbritt

    Jeg har præcis samme opfattelse af Lars Brøndum.
    Han er bedrevidende og meget meget lidt nysgerrig på andres holdninger og rewilding-religion end hans egen.
    Jeg må undres over hans facon kan være i tråd med hans job i Naturhistorisk museum.

  4. Hans Henrik Abel Grand

    Troede aldrig denne dag ville komme… Men her er jeg nødt til at skrive “godt gravet frem”.

Skriv en kommentar