Den dominerende landbrugslobbyist Søren Gade fra den private organisation Landbrug & Fødevarer (L&F) forsømmer sjældent at understrege, at organisationen favner hele det danske landbrug.

Ikke mindst de folkeligt populære økologiske landmænd har organisationens udelte interesse, fremgik det på “Folkemødet 2013” på Bornholm. Med en millionsatsning på den populære event gik Søren Gade i spidsen for en L&F-hær på ca. 50 ansatte fra Axelborg, som over tre dage satte fokus på debatten om økologi i fremtidens husholdninger og landbrug.

Men bag scenens rampelys styrer det konventionelle landbrug på Axelborg efter en benhård kurs, der mest af alt minder om mobning af de økologiske landmænd.

paul-holmbeck-20080221-dsc-0036-250
Paul Holmbeck er mangeårig direktør for Økologisk Landsforening. Foreningen er ikke medlem af Landbrug & Fødevarer, der kører sin egen økopolitik.

Det fremgår af et indlæg i bladet Økologi & Erhverv, nr. 528, der kom på gaden 30. august 2013. Heri beklager direktør Paul Holmbeck sig over Landbrug & Fødevarers åbenlyse afstandtagen fra de økologiske landmænds daglige indsats uden kunstgødning og sprøjtemidler. Holmbeck er direktør for Økologisk Landsforening, der repræsenterer de 2670 økologiske landbrugsbedrifter i Danmark.

Økodirektøren skriver bla.: “På det seneste oplever vi, at Landbrug & Fødevarer arbejder imod markante budskaber om økologi, f.eks. modsætter foreningen sig formule-ringer som “du støtter bedre dyrevelfærd” eller “du sparer dig selv for sprøjtegift”.

Paul Holmbeck finder der meget forståeligt, at L&F har behov for at fortælle, at der er god dyrevelfærd i alle slags landbrug, og at man ikke er vilde med at skulle diskutere sprøjte-gift i grundvand eller fødevarer.

“Men kæden hopper af, når de konventionelle interesser overskygger behovet for en tydelig kommunikation om økologi. Det er ikke økologernes interesser, man varetager her”, skriver Paul Holmbeck.

Til slut fremdrager Holmbeck et af de mere greelle eksempler på Axelborgs spin. Det drejer sig om dyrevelfærd for malkekøer.

“En af de store forskelle på konventionelle og økologiske køer er, at økokøerne kommer på græs. Så nytter det ikke så meget, at L&F igen og igen siger til pressen, at køerne har det lige så godt inde, eller måske bedre! Dels er det fagligt noget nonsens. Dels undergraver det de økologiske mælkeproducenters mulighed for at sælge deres mælk og få en merpris for det”.

Læs hele debatindlægget her.

 

Comments are closed.