Kongejagt
Der blæses til gratis jagt for millioner i efterårsferien.

Biolog Søren Wium-Andersen, Hillerød, skriver 16. oktober 2015 i Frederiksborg Amts Avis:

Her i efterårsferien afholder Naturstyrelsen en lang række ture for naturinteresserede. Det koster 30 kroner at deltage i nogle af dem.

Naturstyrelsen er samtidigt ved at udsende invitationer til 2.000 personer, der netop har løst jagttegn for første gang. Nu skal de nemlig på en gratis nyjægerjagt!

En jagt i statens skove koster ellers mindst 5.000 kroner. Styrelsen kunne således have fået 10 millioner kroner i
kassen ved at tilbyde nyjægerjagterne til dagspris! Men det undlader styrelsen at gøre. Naturstyrelsen vil hellere fælde træer, for det er styrelsen vant til, når styrelsen skal fylde sin altid slukne pengekasse op.

Søren Wium-Anderse avisportræt 640
Søren Wium-Andersen er uddannet biolog og passioneret riffeljæger.

Henset til, at indtægterne ved statens skovdrift er 50 Millioner kroner årligt, har jeg svært ved at forstå, at Naturstyrelsen fælder gamle bevoksninger med en høj natur mangfoldighed, for samtidigt at give 10 millioner kroner bort til jægere, mens styrelsen opkræver 30 kroner fra de naturinteresserede.

Kære finansminister. Bør du ikke få Naturstyrelsen til at ”jagte” jagtindtægterne, og anvende de mange penge til at beskytte naturen i statens skove for at leve op til de biodiversitetsmål, der er sat for 2020?

Comments are closed.