NoerreSoToender_Snaebel_1sp
130 mio. kr. har det kostet at redde denne laksefisk, der kun findes i Vadehavsregionen.

Snæbelprojektet er det største og dyreste offentlige projekt for naturgenopretning siden Skjernå-projektet. Det skriver nyhedsbrevet dknyt 16. juli.

Det har kostet 130 mio. kr.  at redde den sjældne snæbel. Den lever stort set kun i vadehavsområdet, og fordi den er stærkt udrydningstruet, er projektet blevet støttet af EU med 60 millioner kroner.

Snæbelprojektet er det største offentligt finansierede naturgenopretnings-projekt siden Skjern Å-projektet og blev afsluttet i marts. Og de første resultater viser, at den forkælede snæbel er taknemmelig for indsatsen. Den har i hvert fald taget godt imod de nye åløb og vådområder.

– Det har været en succes ud over alle grænser. Lige så snart vi fjerner maskinerne fra projektområdet, så tager naturen over. Vi ser snæbler på steder, hvor den ikke kunne komme før, siger biolog, Jan Steinbring Jensen, fra Naturstyrelsen, ifølge DR Syd.

Ikke kun snæbelen nyder godt af redningsindsatsen. Laks og flodlampret gyder også på de nye fiskestrøg, lige som oddere og padder også har fået bedre vilkår.

Det offentliges investering af naturgenopretningsprojektet overgås dog af private naturfondsinvesteringer i bl.a. genskabelsen af Filsø nord for Varde og Gyldensteen Strand på Nordfyn, der begge har kostet betydelige trecifrede millionbeløb.

Visited 5 times, 5 visit(s) today

Comments are closed.