![Pigs-652x391 | Gylle.dk Pigs-652x391](https://i0.wp.com/gylle.dk/wp-content/uploads/2013/09/Pigs-652x391-480x287.jpg?resize=288%2C172)
Gennem de seneste årtier har svineproducenterne, der ejer Danish Crown, været voldsomt utilfredse med slagteri-arbejdernes lønninger, og som led i en intern strategi for at knække de fagligt selvbevidste ansatte har man i stigende grad flyttet produktionen ud af Danmark. I dag ejer Danish Crown, dvs. de danske svine-producenter, slagterier i Tyskland, Polen og Norge. I takt med nedlukningen af slagterier i Danmark har man dels gennemført en voldsom øgning af svineeksporten, der i 2012 talte 9,7 mio., dels åbnet tre slagterier i Tyskland og et i Polen. Det betyder, at de svin, der savnes i Horsens, slagtes af lønbillige slagteri-arbejdere i udlandet.
Tendensen er stigende, og i de første seks måneder af 2013 oversteg eksporten til Tyskland og Polen 5 mio. levende svin. Som en logisk konsekvens af denne udnyttelse af billigere arbejdskraft vokser importen af svinekød til Danmark, så de danske supermarkedskæder fører i stigende grad polsk- eller tyskproducerede produkter, til trods for at Danmark har verdens største svineproduktion. Lidt over halvdelen af det importerede svinekød kommer nu fra Tyskland.
I 2012 satte den danske svineindustri ny rekord med knap 30 mio. producerede svin i Danmark, men det er alligevel ikke nok til at holde Danish Crown kørende i Horsens.
De danske svineproducenter fik allerede i april i år en hjælpepakke fra skatteyderne; læs om den her.