Bananblade i stedet for plastemballage vinder frem overalt i Asien

Supermarkeder i Vietnam har overtaget et initiativ fra Thailand, der benytter bananblade i stedet for plast som emballeringsalternativ. Det begyndte med Rimping supermarked i Chiang Mai, Thailand, der har fået stor ros på Facebook for at komme op med miljøvenlig emballage i form af bananblade i stedet for plast.

Bananblade i stedet for plast – så indbydende er denne løsning på et stort miljøproblem, der plager verdenshavene. Foto: Facebook/perfecthomes

Den nye ide, der blev et øjeblikkeligt hit blandt folk på nettet, har nu fået opmærksomhed hos vietnamesiske supermarkeder.

Store supermarkedskæder i Vietnam, som Lotte Mart, Saigon Co.op og Big C, er alle begyndt at følge i den thailandske butiks fodspor ved at eksperimentere med bananblade som et alternativ til plastemballage i deres butikker.

I et interview med VnExpress i april 2019 meddelte en repræsentant fra Lotte Mart-kæden, at de stadig er i testfasen, men planlægger at udskifte plast med blade landsdækkende meget snart.

Bortset fra indpakning af grøntsager og frugter vil dagligvarekæden også bruge bladene til friske kødprodukter.

Kunderne roser indsatsen.

“Når jeg ser grøntsager indpakket i disse smukke bananblade, er jeg mere villig til at købe i større mængder,” blev en lokal kunde ved navn Hoa citeret for at sige. “Jeg tror, ​​at dette initiativ vil hjælpe lokalbefolkningen med at være mere opmærksomme på at beskytte miljøet.”

Ideen med bananblade som erstatning for plastfolie breder sig over hele Asien.

Ifølge VN Express er brugen af ​​bladene som emballage et godt supplement til de mange andre indsatser, som firmaer i Vietnam eksperimenterer med for at reducere plastaffald.

Big C, for eksempel, tilbyder allerede bionedbrydelige poser af majspulver i sine butikker.

Med Vietnam som nummer fire i verden blandt de nationer, der dumper mest plastaffald i havet, er sådanne bestræbelser af største vigtighed.

En nylig rapport fremhæver den utrolige mængde af plastaffald, der genereres af vietnameserne, som må bortskaffe ca. 2.500 tons plastaffald om dagen.

Bananbladene går deres sejrsgang over Asien. Foto: Facebook/perfecthomes

Fra Singapore til Taiwan

For nylig forbød Sydkorea brugen af ​​engangsplastposer. Supermarkeder og andre kommercielle virksomheder skal levere genbrugsemballager til deres kunder.

Supermarkeder i Singapore har også lanceret kampagner, der informerer offentligheden om behovet for at reducere brugen af plastposer. I mellemtiden er taiwanske butikker begyndt at kræve betaling for plastposer til engangsbrug for at afholde kunderne fra at bruge dem.

I Kina er der sket en nedgang på 66 procent i brugen af plastposer over det seneste årti siden forbud mod anvendelse af ultratynde plastposer i 2008.

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.