De glade vindere i opfinderkonkurrencen.

Med udvikling af et smart system til at redde vores bier har et hold fra Borupgaard Gymnasium i Ballerup sikret sig sejren ved årets finale i IDAs opfinderkonkurrence Science Cup. Det skriver Ingeniørforeningen, IDA, i en pressemeddelelse den 14. maj 20.

Pigerne har udviklet et klæbepapir med feromon til bistadet til at bekæmpe varromiden, der er en trussel for bierne. Miderne springer på bierne fra blomsterne af og i dag sprøjter man mod miderne, hvilket skader bierne. Med pigernes opfindelse skader man hverken bierne eller honningen, når bekæmper miderne, og dommerne mener, at pigerne har fundet en innovativ og nytænkende løsning på et meget samfundsrelevant problem – både nationalt og globalt.

Honningbien er blot en af flere hundrede arter af bier i Danmark, men den er især udsat angreb af varroa-miden.

1. pladsen udløser en studietur til München eller til Slush – Europas største tech-StartUp event, og da piger også modtager UL’s The International Prize for bedste internationale perspektiv, sikrer hvert medlem af vindergruppen sig desuden 2.000 kroner.

2. pladsen går til et hold fra Rødkilde Gymnasium i Vejle, som har udviklet et armbånd til hørehæmmede, der hjælper dem med at orientere sig udendørs. Armbåndet kan optage lyde og omdanne dem til vibrationer, som de kan mærke på deres arm. De fire piger løber desuden med Ellerhammerprisen, der uddeles af Ellehammerfonden og gives for udvikling af bedste prototype.

En tablet, der i kontakt med vand bliver til øl, udløser en 3. plads til fem drenge fra Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg. Tabletten består kun af tre komponenter og årsagen til tablettens opfindelse er for at reducere udledning af kuldioxid i atmosfæren ved produktion af normale øl.

Comments are closed.