Dokumentation: Esben Lunde Larsen (i den grønne førertrøje) under den dramatiske præstation. Det er dog ikke Møns Klint, ministeren besejrer på billedet, men en parkeringsplads. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet.

Det blev en dramatisk oplevelse for både store og små tilskuere, da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) tirsdag 6. juni 2017 i tidsrummet kl.10:10 til 11:10 tilbagelagde otte kilometer på en såkaldt mountainbike på Møns Klint. Baggrunden for ministerens flotte præstation var GeoCenter Møns Klint, der fejrede ministeren og sig selv på denne spektakulære måde i anledning af en fødselsdag.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larse (V) udtalte bla., at  GeoCenter Møns Klint har siden sin oprettelse under den tidligere Venstre-ledede regering “tilføjet en ekstra dimension til den vilde naturoplevelse”. Ministeren, der har slået sig op på den ekstraordinære opfattelse af kornmarker som fineste natur, mente dog også, at Møns Klint er et fint sted.

Med et djærvt håndtryk gjorde Esben Lunde Larsen (i den grønne førertrøje) dagen til noget helt særligt for statsskovrider Claus Jespersen, der angiveligt fik en helt ny dimension på tilværelsen. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet.

Lunde Larsen: Naturen er fantastisk

Generelt gjorde Lunde Larsen gældende ifølge sin egen pressemeddelelse om sin cykelpræstation, at “Naturen er fantastisk i sig selv, men god formidling er essentielt for forståelsen af klintens fascinerende historie fra istid til i dag. Oplevelsescenteret er blevet et stort trækplaster for både danske og udenlandske turister,” mente Lunde Larsen.

Oplevelsescenteret drives af den lokalt funderede fond GeoCenter Møns Klint, der står for formidlingen af området og som i sin tid blev oprettet på baggrund af et samarbejde mellem offentlige og private bidragsydere. Ifølge påstande fra et jysk (vestjysk?) analyseinstitut med navnet Jysk Analyse har centeret skabt mellem 25-40 arbejdspladser lokalt.

Under den strabadserende otte kilometer lange tur var der dog indlagt en pause på 10-15 sekunder, hvor Esben Lunde Larsen (i den grønne førertrøje) beundrede de turistvenlige kridtformationer, der angiveligt og endeligt har skabt nogle arbejdspladser i form af bl.a. sommerferiejobs for unge uddannelsessøgende i iskagebod og kaffebar ved den tilknyttede enorme parkeringsplads, som ministeren også besejrede i fin stil på sin cykel – se det øverste billede. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet.

“Nu kan vi tilføje endnu et lag i klintens historie i form af den effekt, som oplevelsescenteret har vist sig at have på den regionale turisme. Centeret viser, hvor meget vi kan vinde ved at samarbejde om og støtte formidlingen af Danmarks naturseværdigheder,” påstod Esben Lunde Larsen.

I 2007 under den daværende Venstre-ledede borgerlige regering fik den spektakulære udsigt fra Møns Klint følgeskab af det interaktive oplevelsescenter GeoCenter Møns Klint, der igennem 10 år har fortalt historien om Danmarks fødsel til glæde for både turister, skolebørn og lokalsamfund. Geocenteret har i gennemsnit haft over 65.000 besøgende årligt, og 44 procent af disse besøger primært området ved Møns Klint på grund af Geocenteret. Det gør udsigten til den største kommercielle attraktion på Møn.

Ministeren cyklede godt
Fødselsdagen bliver markeret med ministerens mountainbike-tur langs kridtstien fra Møns højeste punkt til de vilde orkideer i bunden af Jydelejet. Formiddagen bød også på en sejltur tilbage til Store Klint, inden turen gik op af ”Danmarks længste trappe” på 497 trin. Det hele blev klaret på 120 minutter.

Programmet for Lunde Larsens dag på Møns Klint:
10.00: Velkomst v/Esben Lunde Larsen
10.10: Lunde Larsens mountainbike-tur på kridtstien, over Aborrebjerg til bunden af Jydelejet
11:10: Lunde Larsens sejltur til Store Klint
11.30: Lunde Larsens gåtur op af Danmarks længste Trappe – Maglevandstrappen
12:00: Kort rundvisning af Lunde Larsen og GeoCenter Møns Klint.

Blandt gæsterne sås også Lunde Larsens skovrider Claus Jespersen, Vordingborgs borgmester og H.K.H. Kronprins Frederik, der fik lov at cykle sammen med Lunde Larsen.

Fakta: GeoCenter Møns Klint
GeoCenter Møns Klint blev etableret i 2007, og udstillingen er opbygget som en tidsrejse på 70 mio. år, hvor højteknologiske udstillingsteknikker, kunstneres frie fortolkninger og sjældne fossiler bringer dig fra bunden af Kridthavet og frem til den unikke natur, der findes på Møns Klint i dag. Udstillingen består af en fortidsdel og en nutidsdel, herunder et arbejdende værksted med naturvejledere, en klatrehule og en 3D-biograf. Oplevelsescenteret består desuden af en skoletjeneste og afholder op til 500 arrangementer hver sæson fordelt både udendørs og indendørs.

Se video med Esben Lunde Larsens cykelpræstation.

Baggrunden for Esben Lunde Larsens kraftpræstation var kridtformationen Møns Klint, der ligger i det sydøstlige Danmark, ganske langt fra ministerens vestjyske fødestavn. Angiveligt tøvede Lunde Larsen dog ikke med at udfolde sig af den grund. Ministeren ER med i centrum af billedet, men på grund af den grønne førertrøje gik han i et med omgivelserne. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet.
Visited 6 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.