NickHakkerupDanJorgensen2“Den, der overvinder et bjerg er stor. Den, der overvinder sig selv er større.”

Respekt til Gorm Greisen eller hvem, det nu var, der kom til fornuft i Etisk Råd. Det er i sidste ende smitten – eller frygten herfor, der driver stigmatiseringen i landbruget og andre steder. Hemmeligholdelse er den agrarblanding, frygten trives i.

Nu står fødevareminister Dan Jørgensen og sundhedsminister Nick Hækkerup tilbage med et voldsomt dilemma: skal ministerierne fortsætte med at stigmatisere et helt erhverv, der i forvejen slås med en stærkt dalende popularitetskurve. Og vil man fastholde den skrappe kurs med politianmeldelse af mediefolk, der røber adresserne på de inficerede fabrikker? Eller vil fornuften også få en chance hos Dan & Nick?

I et nyt debatindlæg 20. februar 2014 på Altinget.dk trækker Etisk Råd sine bombastiske krav om stigmatisering af hele svinebranchen tilbage.

Udtalelserne fra arbejdsgruppens formand, overlæge Gorm Greisen fra Rigsahospitalet gav læseren det indtryk, at Det Etiske Råd i den konkrete sag er imod en offentliggørelse af, hvilke svinebesætninger som er inficeret.

Det beklager rådet nu som en “fejl”.

Tværtimod fremhæves som en central passage den afsluttende sætning i debatindlægget: “Det er i sidste ende smitten – eller frygten herfor, der driver stigmatiseringen i landbruget og andre steder.”

Læs hele debatindlægget her.

Comments are closed.