Merrild_mink_Venstre
Landbrugsformanden, minkavler Martin Merrild, vildleder befolkningen, når han gang på gang påstår, at MRSA ikke kan smitte gennem kødvarer og mælk.

Der er en risiko for MRSA-smitte, hvis man håndterer råt kød – trods udmeldinger om det modsatte.
Når adskillige danske myndigheder oplyser, at der ikke er nogen risiko for MRSA-smitte fra madvarer til mennesker, passer det ikke. Det skriver Jyllands-Posten 16. september 2014 med Radio24syv som kilde.

Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og organisationen Landbrug & Fødevarer hævder ellers samstemmende, at man ikke skal være bange for at blive smittet med stafylokoksygdommen, hvis man håndterer inficeret kød i køkkenet.

“Myndighedernes udmeldinger om, at MRSA ikke smitter gennem kød, holder ikke vand. Vi kan ikke udelukke, at smitten kan ske gennem fødevarer. Myndighederne bør ændre deres tekst. Der er ikke belæg for at skrive, som de gør,” siger professor og overlæge på Odense Universitetshospital, Hans Jørn Kolmos, til programmet Reporterne på Radio24syv.

NaboFrank
Professor Frank Aarestrup er en af DTU’s superforskere, der er blevet præmieret gentagne gange.

Professor ved Danmarks Tekniske Universitet, Frank Aarestrup, er enig:
“Jeg synes, at Landbrug & Fødevarer i den grad har malet sig selv op i et hjørne – og har gjort det hele tiden – ved at sige, at der ikke er noget at komme efter. De burde have så meget biologisk viden, at de kan regne ud, at vi selvfølgelig kommer til at se smitte via kød,” siger han.

Debatten om, hvorvidt den potentielt farlige MRSA-bakterie kan smitte fra madvarer til mennesker er blusset op, fordi Statens Serum Institut har konstateret fire tilfælde af smittede personer i Danmark, der ikke har været i direkte kontakt med levende udgaver af de dyr, smitten stammer fra.

Læs hele artiklen.

Visited 8 times, 3 visit(s) today

Comments are closed.