Modebranchens aktuelle henvendelse kommer som en forlængelse af ‘Fur Free Europe’, og lægger dermed ekstra pres på EUs øverste myndighed og de enkelte landes politikere. Pressefoto fra WAP

Verdens største modebrands bakker op bag pelsfri mode og tøjproduktion, og en lang række firmaer beder nu EU-kommissionen forbyde pelsavl efter 1,7 millioner EU-borgere har skrevet under mod mink og ræve i små bure

38 europæiske modefirmaer afleverede 30. marts 2023 et brev til EUs kommissærer, hvor de bakker op om et ‘Fur Free Europe’, og forlanger totalforbud mod pelsavl i hele EU-området samt importforbud mod pels fra resten af verden.

Det skriver World Animal Protection Danmark i en pressemeddelelse 30. marts 2023.

Dermed bakker modeindustrien op bag det borgerinitiativ, der på kun ni måneder har samlet mere end 1,7 millioner EU-borgere under parolen ‘Fur Free Europe’ med kravet om et permanent forbud mod at holde vilde dyr i små bure for at producere pelstøj.

Her kan du læse modeindustriens åbne brev til EU-kommissær Stella Kyriakides

“Vi har lige oplevet den første københavnske modeuge, hvor pels var bandlyst på catwalken, og modebranchens brev til EU er en fantastisk nyhed, der slår fast, at dyrevelfærd hænger uløseligt sammen med bæredygtighed,” siger Stephanie Kruuse Klausen, campaign manager i World Animal Protection Danmark.

Efter ni måneders kampagne lykkedes det allerede i februar for World Animal Protection og 81 andre organisationer i EU, at samle 1,7 millioner underskrifter for et forbud mod pelsavl, og dermed er EU-kommissionen forpligtet til at tage sagen op.

Modeindustrien vil ikke længere lægge navn til pelsprodukter som dette reklamefremstød for danske mink. Privatfoto

Modebranchens aktuelle henvendelse kommer som en forlængelse af ‘Fur Free Europe’, og lægger dermed ekstra pres på EUs øverste myndighed og de enkelte landes politikere.

“Millioner af mink, ræve og mårhunde lever i små tremmebure, og bliver rutinemæssigt dræbt for deres pels hvert eneste år i EU,” skriver modefirmaerne blandt andet til Kommissionen:

“Den form for dyrehold er blevet stærkt kritiseret af videnskabsfolk, dyreorganisationer og mange europæiske borgere i årtier, og gennem dialog med NGO’er og information fra videnskaben har vi i modebranchen indset, at det hverken er bæredygtigt eller etisk forsvarligt, at bruge dyr på den måde,” skriver de 38 firmaer, der blandt andet tæller Marco Polo, Hugo Boss, Ellos Group samt Skall Studio fra Danmark.

Stephanie Kruuse Klausen, campaign manager i World Animal Protection Danmark.

De 38 modebrands estimerer selv, at omkring 70 procent af den globale modeindustri lægger aktivt afstand til brug af pels i produktionen, og henviser i brevet til de internationale modehuse og designere, der har droppet pels under den særlige forhandleraftale ‘Fur Free Retailer Programme’, hvor de overfor forbrugerne garanterer, at deres produktion er pelsfri.

Her er der blandt andet tale om globale giganter som Gucci, Armani, Prada, Calvin Klein, Ralph Lauren, Chanel, Versace og Tommy Hilfiger.

I alt mere end 1500 topbrands, der tilsammen forsyner det meste af kloden med luksustøj, accessories og andre mærkevarer.

“Modefirmaernes henvendelse til Kommissionen viser klart, at modeindustrien står helhjertet bag kravet om et totalt pelsforbud, som vi både håber og tror bliver slutresultatet, når EU får skrevet en ny dyreværnslov – sandsynligvis inden årets udgang,” siger Stephanie Kruuse Klausen, der er wildlife ekspert hos World Animal Protection DK.

Om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt. Vores mål er en bedre verden for. For alle.

Bannerbillede: Slut pels siger destore modehuse. Foto: WAP

Visited 8 times, 3 visit(s) today

Kommentarer

  1. Yeahhhh, så håber jeg bare at det bliver vedtaget- ingen grund til al den unødige hud fra andre levende skabninger❤️

  2. Jan Stampe Nielsen

    Tror faktisk, at det som bedst kan stoppe den såkaldte minkavl er, at den del af menneskeheden som åbenbart elsker at iklæde sig døde dyr, finder andre muligheder. Der er masser af vælge imellem i genbrugsbutikkerne, det er billigt og som regel udmærket. Måske Kvindfo og Mødrehjælpen kunne komme på banen med lidt råd og vejledning.

  3. Der er jo ikke nogen yngre kvinder, som kunne drømme om, at vise sig i en pels, så modeindustrien har bare taget pulsen på det marked, hvor den skal afsætte dens produkter.

  4. Søren Rønhede

    Fantastisk!
    Men Danmark er desværre af den onde selv blevet forvandlet fra EU’s for- til EU’s bagtrop. Han fik afviklet “Aukens miljøimperium” ud over så meget andet ondt (transformeret DK fra freds- til krigsnation er et andet eks.).
    Det mærkelige er, at Socialdemokratiet (og SF) med det store svigt fra 2011 og frem har sluttet sig til den dagsorden.

  5. Nora Tams

    Jeg er enig i at afskaffelse af minkavl ikke redder verden – og vores medskabninger fra vores kanibalistiske økonomis effekter på Klima, Biodiversitet, Miljø, osv.
    Vi er som min bedre halvdel altid siger nødt til at tage een ting ad gangen, så lad os få alle slags pelsproduktion stoppet nu !
    Vi er som bekendt nødt til at spise spise og bruge noget der er eller har været levende for at få de nødvendige byggesten, problemet er når vi overforbruger vores klodes ressourcer.

Skriv en kommentar