I et skarpt indlæg i Information 1. april 2014 skriver journalist Jesper Petersen bl.a.:

JesperP-Gregersen
Jesper Petersen er uddannet journalist.

“Natursentimentaliteten fratager moderne mennesker kontakten med den vilde natur og gør det svært for os at leve med den.

Jordejeres og jægeres lovlige nedskydning af løse hunde bliver forsidehistorier i aviserne og skaber kritik helt oppe på ministerplan. En lodsejer, som i 2012 skød en løs hund på sin ejendom for at beskytte vildt og husdyr, måtte gå under jorden efter trusler på livet.

Det står i skærende kontrast til behandlingen af de mange såkaldte produktionsdyr, der fodrer industrisamfundenes mennesker og økonomi. Alene i Danmark slagtes årligt over 100 millioner svin, kyllinger og mink – og inden de når til slagtehallerne, må de leve et liv i skærende kontrast til kæledyrenes luksustilværelse.

Tillader man sig at fremsætte sober kritik af produktionsdyrenes forhold, risikerer man alvorlige skrammer. Eksempelvis blev en dyreværnsforening i december dømt til at betale 80.000 kroner i erstatning for at anklage dele af Danmarks minkproduktion for dyremishandling.

Og det er blot et eksempel på forretningsverdenens succesfulde forsvar for sine ødelæggelser af naturen og mishandling af dyr (og mennesker). Så mens dyremishandling udført af almindelige mennesker hænges ud som utilgiveligt, sygt og perverteret, er et stort økonomisk-industrielt system med langt større problemer for dyr og etik reelt fredet.” (forts.)

Læs hele artiklen her.

Ikke alle er enige med Jesper Petersen. Stud. theol. Nina Bjarup Vetter har denne kommentar på OrganicToday.dk.

Visited 8 times, 6 visit(s) today

Comments are closed.