Pressefoto/Anima

Turbokyllingen synger på sidste vers i convenience-branchen, efter at forhandlere og forpagtere på Shell-stationerne i Danmark siger farvel til den kontroversielle kylling. Dyreværnsorganisation kalder beslutningen en “stor begivenhed for kyllingerne”.

Det skriver dyreværnsorganisationen Anima i en pressemeddelelse den 1.9 2021

Turbokyllingen synger på sidste pip i den danske convenience-branche. DCC Energi, der driver Shell-stationerne i Danmark, har i samarbejde med forhandlere og forpagtere, indkøbsorganisationen BFI og dyreværnsorganisationen Anima valgt at udfase hurtigtvoksende kyllinger og sikre kyllingerne mere plads og naturligt lys. Det sker senest ved udgangen af 2023, eller lige så snart leverandørerne er klar.

Søren Møller Maretti, DCC

“Hos DCC Energi går vi op i at levere god kvalitet, både når det gælder brændstof, bilvask og fødevarer på Shell-stationerne, og vi har da også mødt bred opbakning hos vores forhandlere og forpagtere til initiativet, der skaber bedre forhold for kyllinger. Som virksomhed har vi naturligvis et ansvar, og derfor udfaser vi sammen med vores forhandlere og forpagtere den såkaldte turbokylling fra butikkerne på Shell-stationerne”, siger Retaildirektør i DCC Energi, Søren Møller Maretti.

Frivillighed bærer forandringen

I modsætning til andre kæder, som har droppet turbokylling, drives butikkerne på Shell-stationerne i Danmark af individuelle forhandlere og forpagtere med en høj grad af selvbestemmelse.

Loven om benzinforhandlere gør, at DCC Energi ikke kan bestemme, hvad forpagterne sælger i de tilhørende butikker. Så det, at forhandlere og forpagtere i et bredt samarbejde med franchise, leverandører, indkøbsorganisationen og Anima dropper turbokyllingen, er ifølge kommunikationschef i Anima, Thorbjørn Schiønning, tegn på, at bevidstheden om kyllingernes forhold har ændret sig markant de seneste par år.

Thorbjørn Schønning, Anima

“For få år siden var der ikke ret mange, der kendte til turbokyllingernes forhold. I dag er der rigtig mange danskere, som føler behov for at trække en streg i sandet over for de forhold, som kyllingerne lever under. Det er i sig selv en begivenhed, at beslutningen er truffet sammen med individuelle forretningsdrivende, fordi de synes, det er det rigtige at gøre. Det er vi rigtig glade for,” siger Thorbjørn Schiønning.

DCC Energi har tilsluttet sig den internationalt anerkendte standard European Chicken Commitment. Standarden sikrer væsentligt mere plads, langsommere vækst, naturligt lys og berigelse, samt en række andre tiltag, der øger velfærden for kyllingerne. Kyllingeprodukterne vil desuden leve op til to af statens dyrevelfærdshjerter.

Bannerbillede: Industrikyllinger. Foto: Wikipedia

Visited 5 times, 2 visit(s) today

Skriv en kommentar