la_afstemning
4400 bønder har stemt på deres favorit til ny miljø- og fødevareminister.

Dansk landbrugs mest aktive lobbyist, MF Erling Bonnesen (V), får en bemærkelsesværdig kold skulder af selvsamme landbrug i en afstemning om ny miljø- og fødevareminister i landbrugsavisen.dk. Kun en procent af bønderne mener, Bonnesen burde være blandt kandidaterne, mens landbrugskritiske MF’ere som Rasmus Jarlov og Mette Abildgaard, begge K, bakkes op af henholdsvis otte og elleve procent.

Erling Bonnesen betegnes som en af bagmændene for landbrugspakken, og han er kendt blandt læsere af gylle.dk som hovedmanden i kampagnen mod det “elendige” danske korn. Bonnesen var den første, der fremsatte de falske påstande om kornets ringe kvalitet som resultat af manglende gødskning.

I en stort opsat artikel i Jyllandsposten, 6. september 2014, udtalte Bonnesen den opsigtsvækkende påstand, at “dansk korn er efterhånden så ringe, at det hverken kan bruges til øl eller brød. Kvaliteten er nået helt derned, hvor kornet kun kan bruges til svinefoder, hvis det blandes op med store mængder sojaskrå, som skal importeres fra Sydamerika”.

ErlingBonnesen
Revisor Erling Bonnesen er valgt til Folketinget for Venstre på Fyn.

Trods gentagne faktatjek fastholdt Bonnesen sine falske påstande, der hurtigt blev adopteret af andre politikere som Henrik Høegh (V) og Lars Chr. Lilleholt (V) og af protestlandmænd hos både Bæredygtigt Landbrug og Landbrug og Fødevarer. I Politiken 21. oktober 2014 proklamerer de to MF’ere Lars Chr. Lilleholt og Henrik Høegh i et debatindlæg med titlen ”Venstre arbejder for grøn realisme”, at de danske miljøregler har medført, at ”vi hverken kan lave brød, øl eller svinefoder af de afgrøder, som vi selv dyrker”.

Hot or Not

I afstemningen på landbrugsavisen.dk har 4400 bønder stemt på deres favorit til ministerposten. Topscoreren er den nuværende minister Esben Lunde Larsen (V) med 32 procent. Lunde Larsens popularitet i landbruget står i skærende kontrast til befolkningens vurdering af hans indsats.

Hos Ekstrabladet viser en afstemning 23. november 2016, at hele 60 procent af de afgivne stemmer vil have Lunde Larse fyret. Han er suverænt den mest upopulære minister med statsminister Lars Løkke Rasmussen på en andenplads med 48 procent af fyringsønskerne.

eb_afstemning
Esben Lunde Larsen er den suverænt mest upopulære minister i den siddende regering, ifølge en afstemning blandt læsere af Ekstrabladet.
Visited 3 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.