RodtKoedDe fleste ved efterhånden, at fremstillingen af en bøf udleder mere CO2, end det at dyrke en grøntsag og få den fragtet til butikken. Nu har nogle forskere regnet på, hvor meget CO2 veganere sparer. Det skriver Ingeniøren.dk 27. juni 2014 med det videnskabelige tidsskrift New Scientist som kilde.

Hvis du dropper grillbøfferne og smider grøntsager over kullene i stedet, så mindsker du dit CO2 fodspor kraftigt.

En række Oxford-forskere med seniorforsker Peter Scarborough i spidsen har regnet på forskellige diæters CO2-aftryk, og her viser det sig, at hvis vi dropper kødet, så kan vores CO2 forbrug mere end halveres.

Madforbruget blandt kødædere, veganer, vegetarer og vegetarer som også spiser fisk er blevet undersøgt. I alt 50.000 har givet forskerne lov til at se deres diæter, hvorefter forskerne har regnet på CO2-aftrykket. Og her er det tydeligt, at kødæderne – os med hang til bøffer og flæsk – udleder væsentligt mere CO2 end de, der konkurrerer med kaninerne om føden.

Det er efterhånden gammel viden, at bøffer under fremstillingen kommer til at udlede mere CO2 end gulerødder, men i den nye undersøgelse går de et skridt videre.

»Det er den første forskningsartikel, som bekræfter og kvantificerer forskellen,« siger Peter Scarborough til New Scientist.

Læs hele artiklen her.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.