Hønsehøg

En brevdueholder syd for Jerup i Nordjylland blev 15. april 2016 meldt til politiet for ulovlig fangst af rovfugle. Han havde angiveligt opstillet en ulovlig rovfuglefælde med en levende due som lokkefugl. Det skriver Dansk Ornitologisk Forening 20. april 2016.

En rovfugl lod sig narre af den ulovlige anretning og gik i fælden. Der var tale om en fredet duehøg, en hun, der havde fået lemlæstet den ene vinge i fælden.

DOF’s rovfugleekspert Jan Tøttrup Nielsen blev tilkaldt, og han blev desværre nødt til at aflive duehøgen, som han i øvrigt selv havde ringmærket i reden den 17. juni 2014.

Biolog Knud Flensted fra Dansk Ornitologisk Forening ærgrer sig voldsomt over, at der endnu finder ulovlig fældefangst sted i Danmark.

– Den anvendte fælde er på alle måder ulovlig, og det er en skærpende omstændighed, at brevdueholderen benyttede levende lokkefugl i form af en brevdue, siger Knud Flensted.

– Sådanne fælder har været forbudt i en lang årrække, og det burde høre fortiden til, siger Knud Flensted, der følger sagen op over for politiet.

Biologen glæder sig over, at gerningsmanden har erkendt sin ulovlige handling, og han står til en bøde på mindst 15.000 kroner samt konfiskation af fælden og frakendelse af retten til at erhverve jagttegn.

hønsehøg-1
Den fangne duehøg var så beskadiget, at den måtte aflives. Foto: DOF.

 

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.