Økosild
Blandt de lokalt producerede varer efterspørges i høj grad de økologiske produkter.

Gastronomi-trend sætter fart i salget af lokale fødevarer. Det skriver Jyllands-Posten 3. september 2014.

Ny positiv udvikling hos restauranter og kantiner påvirker leverandører samt dagligvarehandlen, og mens nye tal viser, at salget i dagligvare-butikkerne atter vokser i 2014 efter flere års nedtur, flytter en del omsætning også til andre kanaler.

Markedet for foodservice, som om-fatter afsætningen af fødevarer til bl.a. restauranter, kantiner og hoteller, går ifølge flere eksperters vurdering frem.

Det glæder Dagligvareleverandørerne, der i høj grad forsyner også den del af markedet med fødevarer. Direktør i organisationen, Niels Jensen, siger:

»Det marked vokser tydeligt og begynder at få glæde af øget opmærksomhed om gastronomien i Danmark. Det mærkes eksempelvis, at flere kantiner som service for medarbejderne tilbyder måltider, som kan købes med hjem, eller sælger varer til de ansatte. Den udvikling får ikke alt til at springe i vores branche. Men der er klare tegn på, at tingene måske ændrer sig, og flere nicher bliver styrket på den måde.«

Læs hele artiklen.

Visited 7 times, 6 visit(s) today

Comments are closed.