Fremgang for lokale fødevarer

Økosild

Blandt de lokalt producerede varer efterspørges i høj grad de økologiske produkter.

Gastronomi-trend sætter fart i salget af lokale fødevarer. Det skriver Jyllands-Posten 3. september 2014.

Ny positiv udvikling hos restauranter og kantiner påvirker leverandører samt dagligvarehandlen, og mens nye tal viser, at salget i dagligvare-butikkerne atter vokser i 2014 efter flere års nedtur, flytter en del omsætning også til andre kanaler.

Markedet for foodservice, som om-fatter afsætningen af fødevarer til bl.a. restauranter, kantiner og hoteller, går ifølge flere eksperters vurdering frem.

Det glæder Dagligvareleverandørerne, der i høj grad forsyner også den del af markedet med fødevarer. Direktør i organisationen, Niels Jensen, siger:

»Det marked vokser tydeligt og begynder at få glæde af øget opmærksomhed om gastronomien i Danmark. Det mærkes eksempelvis, at flere kantiner som service for medarbejderne tilbyder måltider, som kan købes med hjem, eller sælger varer til de ansatte. Den udvikling får ikke alt til at springe i vores branche. Men der er klare tegn på, at tingene måske ændrer sig, og flere nicher bliver styrket på den måde.«

Læs hele artiklen.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.