untitled
Kommissær Ciolos hånes af Mette Gjerskov, fordi han vil afskaffe landbrugsstøtten til golfbaner.

I et skriftligt svar til Altinget.dk håner fødevareminister Mette Gjerskov (S) landbrugskommissær Dacian Cioloş, som hun kalder “skrivebordsfilosof”.

Uden dog at fremlægge egentlige argumenter forsøger Gjerskov at forklare sit forsvar for landbrugsstøtten til golfbaner, flyvepladser og andre ikke-landbrugsmæssige arealanvendelser ved at henvise til risikoen for “papirnusseri”.

Svaret skal læses om en reaktion på den irettesættelse Gjerskov modtog fra landbrugskommissæren under et ministerrådsmøde i Bruxelles midt på måneden.

Kommissæren ønsker at indføre en såkaldt negativliste, som skal være obligatorisk for medlemslandene. Listen skal klargøre, hvem og hvad der ikke kvalificerer til at få landbrugsstøtte. Problemet er voksende folkelig modstand mod EU-landbrugsstøtte til golfbaner, campingpladser og lufthavne, og det vil kommissæren sætte en stopper for.

Men så nemt er det slet ikke, påstår den danske minister, som på den en side kritiserer listen som “overflødig”, men på den anden side er parat til at acceptere den, hvis den blot bliver frivillig for medlemslandene.

”Jeg kan godt se, at det er meget besnærende at træffe en skrivebordsbeslutning i Bruxelles, men hvis det var så let, så gjorde vi det jo,” hævder Mette Gjerskov i sin redegørelse til Altinget.dk.

Hun mener ikke, listen vil virke efter hensigten.

”Dacian Cioloş’ skrivebordsfilosofier kan vi ikke bruge til ret meget i det praktiske arbejde i medlemslandene. En negativliste vil skabe papirnusseri i lange baner og være lige så let at omgå, som det er at sidde og udtænke idéen bag et kontor i Bruxelles,” skriver hun.

 

Comments are closed.