DanJBanner
Dan J. glæder sig over at kunne bevare landbrugsstøtten til de små landbrug.

Efter stigende protester fra landbrugsorganisationerne har regeringen bøjet sig, og sammen med alle Folketingets partier er fødevareminister Dan Jørgensen blev enig om at undlade at gøre de mindre landbrug fredløse  i EU’s landbrugsreform.

Hektargrænsen for støtte fastholdes på to hektar i stedet for at hæve den til fem hektar. Det fremgår af en pressemeddelelse 10. februar 2014 fra ministeren.

1. januar 2015 vil hektargrænsen for støtte derfor fortsat være på to hektar. Samtidig gøres det lettere for små landbrug at søge økologistøtte under landdistriktsprogrammet. Her sættes grænsen nu til 0,3 hektar. Den beslutning glæder fødevareminister Dan Jørgensen.

”Vi har fundet en god løsning, som jeg er sikker på, at små danske landbrug og økologiske bedrifter er rigtigt glade for. De små producenter er vigtige for lokalsamfundene, og derfor er jeg glad for den løsning, vi har fundet”, siger fødevareminister Dan Jørgensen. Foruden disse ændringer gennemføres landbrugsreformen i øvrigt, som regeringen har foreslået.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.