Kød fra grise opdrættet med speciel GMO-fri foder og uden brug af antibiotika er nu at finde i køledisken i Lidls butikker landet over. Dagligvarekæden har indgået samarbejde med det jyske Wiking Meat, der er kendt for sit unikke fokus på bæredygtigt opdræt af grise uden brug af GMO og antibiotika.
Det skriver Lidl i en pressemeddelelse, 12. januar 2017.
Det nye tiltag er endnu et led i Lidls strategi om øget fokus på dyrevelfærd, hedder det i pressemeddelelsen. De nye griseudskæringer hos Lidl kommer fra slagtegrise, som er opdrættet af lokale, danske landmænd under Wiking Meat Systems. Systemet er bygget op omkring et fokus, som særligt støtter grisenes sundhed og trivsel. Det fortæller direktør i Wiking Meat, Ingo Walterscheid:
”En af hemmelighederne bag vores succes er foderafgrødernes dyrkningsmetode, sammensætning og forarbejdning. Størstedelen af foderet dyrkes af opdrætterne selv eller lokale danske landmænd. Foderet, som er GMO-frit, giver bl.a. slagtegrisene et stærkt immunforsvar og en sund tarmflora. Det betyder, at grisene kan opdrættes uden brug af antibiotika.”
I Lidl er man glad for at kunne tilbyde kunderne endnu flere kvalitetsprodukter med ekstra fokus på dyrevelfærd, og de nye griseprodukter går godt i tråd med kædens opbakning til det kommende dyrevelfærdsmærke, hvor bl.a. mere stiplads og krølle på halen er et krav.
”For os er det vigtigt at være med til at sætte dagsordenen i branchen og bakke op om gode og ansvarlige initiativer. Flere og flere kunder efterspørger i dag at kunne købe varer, hvor god dyrevelfærd og bæredygtighed er i højsædet, og vi har længe arbejdet på at finde den rette samarbejdspartner på dette område. Ved at tilbyde GMO- og antibiotikafrit opdrættet grisekød kan vi nu tilbyde vores kunder et alternativ til konventionel gris”, forklarer CSR-ansvarlig i Lidl, Tina Kaysen.
Grisekødet sælges allerede nu i samtlige af Lidls 105 butikker og findes både som hakket grisekød, nakkekoteletter, stegeflæsk med mere. Det specielle grisekød er tydeligt markeret i køledisken og på emballagen kan kunden orientere sig yderligere om produktet, da opdrætteren fremgår med navn og billede.
De opdrættede grise fra Wiking Meat er en del af Danish Crowns OUA-program, og er derved underlagt denne kontrol. Derudover kan vi, som ved alle vores andre leverandører, foretage uafhængige tredjepartskontroller (Audits).
Ved yderligere spørgsmål kan man kontakte direktør i Wiking Meat, Ingo Walterscheid, på 30 21 47 73.