Den ny rapport rummer landsdækkende kort over natur, skov og landbrug samt data for økonomiske omkostninger ved f.eks. af anvende træerne i Gribskov som producenter af flis til kraftvarmeværker. Foto: Søren Wium-Andersen

Det er med stor glæde at WWF Verdensnaturfonden inviterer dig til konference, i forbindelse med offentliggørelsen af den hidtil mest omfattende analyse til dato af Danmarks biodiversitet og natur- skov- og landbrugsarealer

Professor Carsten Rahbek leder Center for Makroøkologi, Evolution og Klima. Foto: WWF

Den ny rapport fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet viser konkrete veje til at sikre den danske biodiversitet ved at skabe store, sammenhængende naturområder. Rapporten viser kort over, hvor de bedste muligheder er, og hvor vi gavner biodiversiteten mest og regner på hvad det koster. Resultaterne baserer sig på biologiske areal- og prioriteringsanalyser af udbredelsen af næsten 3000 danske arter samt landsdækkende kort over natur, skov og landbrug og data for økonomiske omkostninger. Rapporten er dermed den største analyse af det mest omfattede datasæt til dato.

Rapporten giver det hidtil bedste grundlag for at vurdere, hvor vi kan – og bør – etablere større sammenhængende arealer med mere og bedre naturgrundlag.

Det er en politisk beslutning, at Danmark skal bidrage til EU’s og FN’s aftaler om 30% beskyttet natur. I dag har Danmark under 10% beskyttet natur, mens 17% af vores arter er truede og risikerer at forsvinde fra landet. I tråd med mange års videnskabelige anbefalinger har Biodiversitetsrådet slået fast, at den danske biodiversitet kun kan sikres ved at skaffe plads til mere natur på flere større sammenhængende naturområder.

Men hvor, hvordan og hvor meget? Hvad koster det, Og hvordan prioriterer vi? Svarene på disse spørgsmål bliver belyst i den nye rapport, hvor et af hovedresultaterne er, at der i store dele af Danmark er gode muligheder for at etablere store naturområder, og at en sådan strategi vil kunne dække en meget stor del af den danske biodiversitet.

Rapporten er udarbejdet af Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, Globe Institut, i samarbejde med Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi begge på Københavns Universitet.

Du er meget velkommen til at dele denne invitationer med andre interesserede.

Selve arrangementet finder sted den 29. maj 2024, fra kl. 13:00-16:00 i Fællessalen på Folketinget, Christiansborg.

Miljøordfører Anne Paulin (S). Foto: WWF

Programmet inkluderer:

13.00 13.05                     Velkomsttale ved Miljøordfører Anne Paulin (S)

13.05 14.00                     Præsentation af den nye rapport ved Carsten Rahbek og Anders Højgård Petersen

14.15 14.30                     Indlæg fra WWF Verdensnaturfonden om rapportens betydning og konsekvenser for Dansk natur- og biodiversitetspolitik

Ole Birk (LA). Foto: WWF

14.30 15.00                     Forfriskninger og netværk

15.00 15.45                     Paneldebat med politiske ordførere på området fra LA, V, S, SF, modereret af Mette Walsted, tidligere ankerkvinde på TV2.

15.45 16.00                     Carsten Rahbek perspektiverer de væsentligste hovedbudskaber fra rapporten. 

For at læse mere om arrangementet og for tilmelding: Klik her

Rapporten, der præsenteres på konferencen, viser konkrete kort over, hvor i Danmark, man mest omkostningseffektivt og med størst udbytte kan etablere øget biodiversitet. Kortene og rapporten vil sikre en oplyst samfundsdebat om, hvordan vi tager konkrete politiske beslutninger der sikrer dansk biodiversitet i fremtiden i Danmark. Rapporten er finansieret af Aage V. Jensens Naturfonden og 15. Juni Fonden.

Bannerbillede: Vild natur. Pressefoto fra Hjørring Kommune.

Visited 514 times, 27 visit(s) today

Kommentarer

  1. Jeg kan ikke finde selve rapporten ?

  2. Klaus Flemløse

    Min første konfrontation med rewilding-ideologer var i forbindelse med en naturvandring i Teglstrup Hegn arrangeret af NST Gribskov. Her jeg gjorde opmærksom på, at der var brug for større sammenhængende områder forbundet med faunabroer, faunakanaler etc. Dette blev imødegået af Thor Hjarsen, WWF, der affejede mig med: “Det er vi gået bort fra.”

    Denne episode startede en chikane af mig fra Rewilding-biologerne. Jeg er blevet udelukket fra flere Facebook grupper og skældt ud. Nu endelig ser det ud til, at man er ved at opgive Natur National Parker til fordel for et system af naturområder forbundet. Indhegning er sygt.

    Det har tage tid for at nå hertil, men det har skabt en mistillid til både Universiteterne, Danmark Naturfrednings Forening og Naturstyrelsen.

    Nu gælder jeg mig til præsentation og håber det bliver andet en tom markedsføring.

Skriv en kommentar