Tilførslen af næringsstoffer fra områderne omkring Limfjorden skal begrænses, hvis fjorden skal genopstå som et rent, sundt og økologisk velfungerende vandområde

For en god ordens skyld skal det understreges endnu engang, at grønne marker og levende hegn ikke er nok til at redde Limfjorden.

Vådområderne bør genetableres, og ligesom drikkevandet nu skal beskyttes, ved en kraftig reduktion af sprøjtegifte og kvælstoftilførsler, skal Limfjordens vand beskyttes ved en begrænsning af tilførslen af kvælstof og hjælpestoffer fra landbruget.

Eller sagt på forståeligt dansk – svinelandbruget skal skæres ned…

Er du i tvivl om nødvendigheden? Så tjek lige Albert Steen-Hansens helt aktuelle dokumentation af den døde fjord. Værsgo!

Visited 49 times, 8 visit(s) today

Kommentarer

  1. Holger Mortensen

    Hvad der kunne have været et af verdens bedste fiskefarvande er forvandlet til en kloak. Man kan skrive nærmest samme historie om Østersøen: Tidligere Nordeuropas Perle – i dag bare en kloak.

  2. Jan Stampe Nielsen

    Dejligt, at vore politikere har fået det som de gerne ville have.

  3. Jeg har sejlet i kajak i området i over 20 år og kan konstatere at vandmiljøet er kraftig påvirket af næringssalte.
    De senere år har der været forværring og algesuppen starter allerede i April/Maj. I foråret kan man sejle flere km ude på fjorden, hvor der stinker af lort fordi man fx mellem Staun og Aggersund spreder gylle i Nørrekær enge helt
    ud til vandkanten. Jeg er så træt af af svinebønder har lov til at forpeste tilværelsen for folk som ønsker at opholde sig i naturen

  4. Hvad er status mht planerne om indsnævring af Thyborøn Kanal?

  5. Carsten Troelsgaard

    “Et nyt regime af mikroskopiske alger”
    .. er misvisende. Sargasso-tangen er en makro-alge og som navnet antyder en gæst der sikkert er kommet for at blive.

    Men, det ér mikroalgerne (som ikke er nye) der er et af problemerne fordi de tager lyset for, at makro-algerne kan vokse på dybere vand (og ved fotosyntese føje ilt til vandet).

    Valsted blev kendt i sommers for sin fiske-død hændelse. Undervandsfotograferingen dér viste klart vand med en perfekt sund bund med masse af orm….

    Hvorfor var dykkerne med, hvis vi ikke skulle se nogle optagelser fra dybet?

    Klippet med den store mågeflok fortæller om en fjord fuld af fisk.

    “en kirkegård med de sørgelige rester af svært nedbrydelige muslingeskaller og deres fragmenter.”
    … at bruge “svært nedbrydelige” om muslingeskaller er måske sandt, men det er en term der bruges om organisk materiale. Skallerne er en del af fjordbunden, vil altid være der og gør ingen skade. Osse i den sunde del af fjorden.

    Jeg er ikke ude for at forsvare landmændenes svineri – misforstå endelig ikke det.

Skriv en kommentar