Fattigdommen har mange ansigter. Foto: Max Bohme/Unsplash

Sidste forår resulterede pandemien i, at supermarkedshylderne blev tømt over hele verden til skade for mere sårbare medlemmer af samfundet. Dette skete i mange lande med stabile forsyningskæder og høje niveauer af fødevaresikkerhed. I stedet for den faktiske madmangel blev problemerne for det meste tilskrevet efterspørgslen, der oversteg udbuddet. Selvom kaos sidste forår stort set er aftaget, da lande behandlede flere bølger af Covid-19, er fødevaresikkerhed fortsat et stort problem i hele verden ifølge en ny rapport.

Fattigdomsturismen trives i bedste velgående. Her fotograferer et japansk par et tiggende gadebarn i Lhasa, Tibet. Foto: Kjeld Hansen

Det skriver Niall McCarthy, statista.com, den 2. marts 2021,

Rapporten fra Economist Intelligence Unit’s 2020 Global Food Security Index måler fødevarernes udbredelse, tilgængelighed, sikkerhed, naturressourcer/modstandsdygtighed og kvalitet på tværs af 59 unikke indikatorer i 113 lande.

Rapporten påpeger, at fødevaresikkerheden stadig forværres rundt om i verden på grund af klimaændringer og intensivt landbrug samt med pandemien, der forværrer disse problemer. Indekset fremhæver Finland, Irland og Holland som de lande med de højeste niveauer af fødevaresikkerhed, mens Zambia, Sudan og Yemen har de laveste.

Det globale fødevaresikkerhedsindeks er baseret på 59 unikke indikatorer og måler tilstanden af udbredelse, tilgængelighed, kvalitet, sikkerhed og naturressourcer/modstandsdygtighed i 113 lande. Finland blev udnævnt til det øverste land for fødevaresikkerhed i 2020 foran Irland og Holland.

På trods af problemer forårsaget af Brexit blev Det Forenede Kongerige rangeret son nr. 6., mens USA og Canada kom ind på henholdsvis 11. og 12. plads. Danmark ligger på plads nr. 15 med en score på 76,6.

Bannerfoto: Steve Knutson-Unsplash

Visited 33 times, 10 visit(s) today

Skriv en kommentar