FynskHvedeDet elendige danske korn kan ikke sælges til udlandet! Hvor tit har man ikke hørt denne påstand som led landbrugets kvælstofkampagne i de senere år. Proteinindholdet er simpelthen så ringe, at ingen udenlandske kornkøbere vil have det danske møgkorn – “danish excluded” kræver de ligefrem, når det gælder blandet korn europæisk oprindelse.Selv en pæn avis som Jyllands-Posten har her i det nye år gentaget påstanden.

Imidlertid er det ikke sandt. Som så mange andre reklamemyter fra Landbrug & Fødevarer er også den om det elendige danske korn usand.

I hvert fald har hverken DLG-koncernen eller de spanske kornopkøbere opdaget, at der skulle være noget galt med danskproduceret hvede. Ved det nye års begyndelse kunne DLG sende det 218 meter lange og 32 meter brede bulkskib »Nyon« afsted fra havnen i Fredericia, hvor det havde lastet ikke mindre end 60.000 tons hvede, der var solgt til eksport til Spanien.

– De 60.000 tons hvede svarer jo til det, der kan være på over 1.700 lastbiler à 35 ton, eller hvad der kan ligge af korn i fem af de største haller, som vi har hos DLG, fortæller Lars Thorø, detaildirektør hos DLG, til landbrugsbladet LandbrugFyn. – Sidste år lastede vi fire skibe af den størrelse, men det er langt fra hvert år, at det sker, fortæller Lars Thorø.

Primært er det hvede fra fynske landmænd, hvorfra en del af kornet også er hentet og kørt direkte til kajen i Fredericia. Resten er hentet hos DLG’s fynske lagre.

Visited 11 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.