
Trods gentagne anbefalinger fra Danmarks Sportsfiskerforbund om at rykke fiskeopdræt i saltvand på land til lukkede, recirkulerede anlæg, gives der stadig tilladelse til at opdrætte fisk i bure til havs.
Det skaber ikke alene et stort forureningsproblem med næringsstoffer, der er også tale om ekstrem fauna-forurening med de mange udslip af regnbueørreder, som slet ikke er fisk, der hører til i den danske natur. Det skriver Sportsfiskeren i en pressemeddelelse 7. november.
– Massive udslip af regnbueørreder udgør en stor trussel mod vores naturligt hjemmehørende bestande af vilde laksefisk som havørreder, bækørreder, laks og stalling. Når store mængder af undslupne regnbueørreder svømmer op i åerne æder de både rogn og yngel af åens laksefisk, fortæller Kaare Manniche Ebert, der er fiskebiolog i Danmarks Sportsfiskerforbund.
– De store mængder regnbueørreder i vandløbene skader også de vilde bestande, fordi de graver i gydebankerne, hvor de vilde ørreder og laks har lagt deres æg. Og de undslupne regnbueørreder fortrænger flere steder, i kraft af deres store antal, de vilde fisk fra gydepladserne. Derudover er der ofte sygdom i opdrætsfisk, og de undslupne regnbueørreder sygdomsstatus kendes ikke. Hvis de bærer sygdomme kan de i værste tilfælde overføre smitten til de vilde ørreder, siger Kaare M. Ebert.
Læs om lakseopdræt på land her.
Discover more from Gylle.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.