Ti ulvefamilier med hver otte medlemmer vurderes der at være plads i Jylland. Dertil kommer et antal enlige strejfere, så en samlet dansk ulvebestand vil kunne tælle op mod 100 individer om bare ti år.
Det vurderer pattedyrsforskere fra Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, i et notat til Naturstyrelsen.
Den sidste ulv fra den oprindelige vildtlevende bestand blev dræbt af vrede bønder i 1813 ved Estvadgård nær Skive.
Ulven har været meget almindelig i Danmark og var en stor plage for datidens bønder, da de havde deres husdyr gående frit overalt i naturen. Man forsøgte af al magt at udrydde dyrene, men ulvene overlevede dog længe takket være den gode tilpasningsevne.
Det var især ulvene på de jyske heder og i moserne, som var svære at få ram på. De fleste kender udtrykket “ugler i mosen”, som egentlig stammer fra ordene “ulve i mosen”, som betydningsmæssigt henfører til noget fordækt, skjult eller forræderisk.
På Sjælland var ulven sandsynligvis udryddet allerede i 1513, da den særlige ulveskat blev ophævet.
Ulven vil dog næppe sprede sig fra Jylland til andre dele af landet. Lillebælt vil effektivt kunne forhindre ulven i at komme videre, med mindre det sætter ind med deciderede isvintre.