Stenpikkeren er en af de imponerende langdistancetrækkere, der tilbagelægger op til 30.000 kilometer om året. Den yngler i Danmark, men rekordfuglene kommer fra Grønland og trækker helt ned til Afrikas Sahelbælte. Foto: Wikipedia/Andreas Trepte

Den 10. oktober er verdens trækfugledag, der finder sted årligt og har til formål at informere offentligheden om trækfugle og måder at bevare dem på. Statista.com benytter lejligheden til at fremhæve nogle virkelig spektakulære fugletræk rundt om i verden.

Det skriver Niall McCarthy, den 7. oktober 2020, for statista.com.

Havternen er en reel rekordbryder, og den har langt den længste vandringsafstand i dyreriget, der hvert år dækker 90.000 km (55.923 mi) fra nordpol til sydpol. En havterne kan leve i op til 30 år, og hvis de afstande, den tilbagelægger i løbet af dens levetid, lægges sammen, svarer det til en rejse til månen og tilbage igen. Ikke kun en gang, men tre gange.

Sodfarvet skråpe er en anden utrolig langdistance-trækfugl. Skråper trækker ikke i flok, men individuelt og dækker årligt afstande på op til 64.000 km (39.767 mi). Nylige ringmærkningseksperimenter antyder, at fugle, der vokset op i New Zealand, kan trækker så langt væk som til farvandene ved Japan, Alaska og Californien på et enkelt år, hvilket kan løb op i 74.000 km.

Fuglene på figuren er fra oven og ned: Havterne – Sodfarvet skråpe – Tyndnæbbet skråpe  – Stenpikker – Stribet Ryle – Nonnestenpikker – Adeliepingvin.
Visited 4 times, 1 visit(s) today

Skriv en kommentar