MRSAI de første elleve måneder af 2012 importerede Polen næsten 3,45 mio. levende svin, en stigning på 43 pct. i forhold til året før. Det skriver landbrugsavisen.dk.

Omkring halvdelen af de levende svin, der blev importeret til Polen sidste år, kom fra Danmark, og de fleste af de øvrige kom fra Tyskland og Holland. Smågrise tegner sig for næsten fire femtedele af den polske import, mens importen af slagtesvin til gengæld blev fordoblet.

En stor del af svinekødet vender senere tilbage som konkurrencedygtige pålægsvarer i danske supermarkeder.

Også Tyskland er storimportør af danske smågrise. I 2012 blev der sendt ni mio. smågrise over grænsen til opfedning og slagtning.

Danmark er hastigt på vej mod en status som “vuggestue” for den europæiske forsyning med smågrise. Det har den kedelige bagside, at netop producenterne af smågrise er storforbrugere af antibiotika, som fremmer den voldsomme vækst i forekomsten af multiresistente stafylokokker, de såkaldte svinebakterier eller MRSA CC398, som bekymrer erfarne hospitalslæger i stigende grad. Almindelig antibiotika bider ikke på svinebakterierne, som derfor forårsager svært helbredelige infektioner.

 

Comments are closed.