Hoegh3001
Nu snakker de to MF’ere ikke længere om det umulige i at bruge dansk korn til brød, øl og svinefoder – nu er det “udfordrende”.

Ganske stilfærdigt vil jeg gerne understrege, at de to Venstre-MF’ere, Lars Chr. Lilleholt og Henrik Høegh, i deres debatindlæg (Pol. 21.10) skriver, at de danske miljøregler har medført, at “vi hverken kan lave brød, øl eller svinefoder af de afgrøder, som vi selv dyrker”.

Det er simpelthen ikke sandt. Der bages masser af brød, brygges hektolitervis af øl og fodres millioner af svin med danskproduceret korn.

HHøegh
Den 62-årige svinefabrikant m.m. Henrik Høegh var fødevareminister i VK-regeringen, der opstillede de “tossegrønne” miljøkrav. Han var også arkitekten bag de stærkt kritiserede randzoner.

Nu prøver de to letfærdige Venstre-MF’ere at trække i land (Pol. 31.10). Nu har de skruet retorikken ned til at handle om “udfordrende miljøregler”, der gør det vanskeligt at dyrke korn, men altså ikke umuligt længere. De nævner heller ikke, at det er muligt for dygtige agroproducenter, der kan fremvise en kontrakt med en melfabrik, at opnå en ekstra tildeling af kvælstof.

Til gengæld kalder Lilleholt og Høegh de nuværende miljøkrav for “tossegrønne”. Må jeg erindre om, at disse “tossegrønne” regler blev formuleret i “Grøn Vækst-planen” sammen med de obligatoriske randzoner af den tidligere regering. Og hvad hed den ansvarlige fødevareminister dengang? Henrik Høegh. Så meget for de herrers troværdighed.

Comments are closed.