Høegh_lyver001_edited”Venstre arbejder for grøn realisme” proklamerer de to MF’ere Lars Chr. Lilleholt og Henrik Høegh i Politiken 21. 10. Det er da en hæderlige ambition, men både realisme og troværdighed går fløjten, når man læser argumenterne.

De to Venstre-folk forsøger at bilde os ind, at de danske miljøregler har medført, at ”vi hverken kan lave brød, øl eller svinefoder af de afgrøder, som vi selv dyrker”.

De påstande er så usande, at det skriger til himlen.

HHøegh
Gårdejer Henrik Høegh (V) var fødevareminister 2010-2011, hvor han bl.a. opfandt de omdiskuterede randzoner og introducerede den fejlslagne “Gult Kort”-ordning til bekæmpelse af antibiotikamisbruget i svinesektoren.

Kan vi ikke bage dansk brød af dansk mel? Spørg dog direktøren for Valsemøllen i Esbjerg, der leverer halvdelen af alt brødmel til Danmark.
Direktør Niels Brinch-Nielsen har flere gange forsøgt at korrigere de falske påstande om dansk korns manglende kvalitet men uden større held. Venstre og den private interesseorganisation Landbrug & Fødevarer er tilsyneladende fast besluttet på at nedgøre de danske korndyrkere, selvom Valsemøllen gentagne gang har fastslået, sågar i en pressemeddelelse, at dansk hvede er ”fremragende til de fleste brød”, og at ”størstedelen af melet i dansk brødproduktion er dansk”.

Også påstanden om øllet er falsk. Landbrugets førende grovvareselskab, DLG, fremhæver tværtimod dansk maltbyg som et af de få kornprodukter, der sætter Danmark på verdenskortet. DLG påstår ligefrem, at ”dansk maltbyg i generationer (har) spillet en afgørende rolle for den globale fødevaresikkerhed”.

lars-chr-lilleholt
Lars Christian Lilleholt er valgt til Folketinget i Fyns Amtskreds for Venstre, hvor han er partiets ordfører for energi og klima og søfart.

Endelig er der svinefoderet. Enhver kan slå op i Danmarks Statistik og konstatere, at ud af en samlet kornproduktion (2012) på 9,2 mio. tons udgjorde foderkorn 6,7 mio. tons, og den helt overvejende del gik til svineproduktionen. Af det ikke er nok til at mætte de 30 mio. grise, så der må importeres foder fra et udenlandsk landareal på størrelse med Sjælland og Lolland tilsammen, handler om mængder og ikke om kvalitet.

Enhver er fri til at tale godt for sin syge moster, men det er en uskik at lyve lodret, især når man beklæder offentlige tillidshverv. Det burde Lilleholt og Høegh lægge sig på sinde. Vi andre bør notere os, at de to herrer ikke er til at stole på.