Venstrefolk spreder usande påstande om det danske korn

Høegh_lyver001_edited”Venstre arbejder for grøn realisme” proklamerer de to MF’ere Lars Chr. Lilleholt og Henrik Høegh i Politiken 21. 10. Det er da en hæderlige ambition, men både realisme og troværdighed går fløjten, når man læser argumenterne.

De to Venstre-folk forsøger at bilde os ind, at de danske miljøregler har medført, at ”vi hverken kan lave brød, øl eller svinefoder af de afgrøder, som vi selv dyrker”.

De påstande er så usande, at det skriger til himlen.

HHøegh

Gårdejer Henrik Høegh (V) var fødevareminister 2010-2011, hvor han bl.a. opfandt de omdiskuterede randzoner og introducerede den fejlslagne “Gult Kort”-ordning til bekæmpelse af antibiotikamisbruget i svinesektoren.

Kan vi ikke bage dansk brød af dansk mel? Spørg dog direktøren for Valsemøllen i Esbjerg, der leverer halvdelen af alt brødmel til Danmark.
Direktør Niels Brinch-Nielsen har flere gange forsøgt at korrigere de falske påstande om dansk korns manglende kvalitet men uden større held. Venstre og den private interesseorganisation Landbrug & Fødevarer er tilsyneladende fast besluttet på at nedgøre de danske korndyrkere, selvom Valsemøllen gentagne gang har fastslået, sågar i en pressemeddelelse, at dansk hvede er ”fremragende til de fleste brød”, og at ”størstedelen af melet i dansk brødproduktion er dansk”.

Også påstanden om øllet er falsk. Landbrugets førende grovvareselskab, DLG, fremhæver tværtimod dansk maltbyg som et af de få kornprodukter, der sætter Danmark på verdenskortet. DLG påstår ligefrem, at ”dansk maltbyg i generationer (har) spillet en afgørende rolle for den globale fødevaresikkerhed”.

lars-chr-lilleholt

Lars Christian Lilleholt er valgt til Folketinget i Fyns Amtskreds for Venstre, hvor han er partiets ordfører for energi og klima og søfart.

Endelig er der svinefoderet. Enhver kan slå op i Danmarks Statistik og konstatere, at ud af en samlet kornproduktion (2012) på 9,2 mio. tons udgjorde foderkorn 6,7 mio. tons, og den helt overvejende del gik til svineproduktionen. Af det ikke er nok til at mætte de 30 mio. grise, så der må importeres foder fra et udenlandsk landareal på størrelse med Sjælland og Lolland tilsammen, handler om mængder og ikke om kvalitet.

Enhver er fri til at tale godt for sin syge moster, men det er en uskik at lyve lodret, især når man beklæder offentlige tillidshverv. Det burde Lilleholt og Høegh lægge sig på sinde. Vi andre bør notere os, at de to herrer ikke er til at stole på.

Andre populære indlæg:

Comments

comments

En kommentar til Venstrefolk spreder usande påstande om det danske korn

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.