Læs dog skriften på væggen, danske svinebønder!

Skriften på væggen

Svenskerne tror ikke en døjt på hverken Martin Merrild, Karen Hækkerup eller minister Dan Jørgensen (S), når de påstår, at dansk dyrevelfærd er den bedste i verden. Alene den ulovlige halekupering på 99,9 % af alle grise afslører jo, at de danske svineambassadører taler usandt.

“Alltså! Det är inte så jätte kul att handla på morgonen, men i dag blev jag så glad, när jag kom på affären!!! Ica Bommen i Njurunda har satt ut denna skylt. DELA så alla får se vilken suveränt bra affär vi har…”

Sådan skrev den svenske forbruger Sandra Östman på sin facebook-profil 13. december, og hun fortsatte:

“jag blev så glad att jag flina och sjöng hela vägen genom affären…”

Flere end 1000 svenskere har “delt” opslaget med Sandra og et ukendt andet tusindtal af deres venner har delt det og deres venner har delt det videre osv. Ubehaget ved de ekstreme danske produktions-metoder med halebid, haleklipning, kastrering, brunstsynkronisering samt udbredt flokmedicinering med antibiotika spreder sig viralt.

Det næste bliver – selvfølgeligt – at nogen oversætter budskabet til tysk, til engelsk, til kinesisk og japansk. Russisk er ikke nødvendigt – der har frygten for svinepest allerede lukket markedet siden i sommers.

Glædelig jul, Axelborg! Mens I hygger jer med fantasifulde vækstscenarier, MRSA-julelege og raffineret tilskudsbetleri, eroderes den danske landmands image overalt i udlandet.

Comments

comments

En kommentar til Læs dog skriften på væggen, danske svinebønder!

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.