Ifølge regeringens landbrugspakke skal økologernes miljøgevinst bruges til at sprede mere gødning på de konventionelle marker.

Økologer bruger langt mindre gødning end konventionelle landmænd – foruden de andre økologiske tiltag, der sparer miljøet for en stor belastning. Men den miljøgevinst, det giver, skal nu bruges til, at konventionelle landbrug kan sprede mere gødning på deres marker.

Det skriver TV2OJ, 18. februar 2016.

Sådan ser fremtiden for landbruget ud ifølge regeringens nye landbrugspakke. Men det er ikke rimeligt, mener en økologisk landmand fra Horsens-egnen.

– Det er ærgerligt, at man får stjålet de tiltag, som man gør, siger økologisk landmand Philip Dam Hansen fra Hovedgård, der frygter for det danske vandmiljø.

– Jeg tror, det ville give lang mere mening, hvis man skilte de to systemer ad. Så at de lavede de tiltag, der gjorde, at de kunne gøde i det niveau, som der nu er fagligt belæg for. Og at vi ligesom kan få lov til at holde vores tiltag for os selv og få gevinsten selv – som de forbrugere, som støtter vores produktion, også betaler for, siger Philip Dam Hansen.

Se video og artiklen her.

Den forurettede økolandmand får støtte fra formand Per Kølster, Økologisk Landsforening. Han skriver 18. februar 2016 i avisen “Økologi & Erhverv”: Det eneste rimelige er, at økologien trækkes ud af regnestykkets første pulje og lægges os over i den anden pulje. Så resultatet af mere og mere økologi vil være, at datoen for det sunde havmiljø rykker tættere på i stedet for at bidrage til ministerens forhaling.

Læs hele artiklen her.

Comments are closed.