Klik her og få et lynkursus i, hvad kvotekonge-sagen drejer sig om.

Efter et snart 4-årigt langt tilløb starter retssagen mod fiskekvote-kongen, Henning Kjeldsen, Skagen, den 24. februar ved retten i Holstebro. Det er en udsættelse på over en måned på grund af Corona-situationen. Udover Henning Kjeldsen er der rejst tiltale mod yderligere ni personer. Bl.a. hans kone, Birthe Kjeldsen. Det blev i sin tid afsløret, at hun havde fiskekvoter på en lille jolle.

Flemming Seiersen

Anklagemyndigheden kræver 232 mio. kr. konfiskeret fra Henning Kjeldsen, fordi han han har omgået kvotekoncentrationsregler ved bl.a. at oprette en række selskaber med stråmænd som direktører. Dermed har han kunnet opnå at samle fiskekvoter, der svarer til 10 procent af de landede fisk i Danmark. Henning Kjeldsens fiskekvoter har en bogført værdi på ca. 800 mio. kr.

Udover konfiskation af de 232 mio.kr. kræver anklagemyndigheden, at han frakendes retten til at drive erhvervsfiskeri. Også hans revisor og advokat er tiltalt i sagen. Revisor  Jørgen Ulrich Riise, MC Revision og advokat Lars Sigurd Espersen kræves frakendt retten til at drive henholdsvis revisions – og advokatvirksomhed.

Selv om Henning Kjeldsen får konfiskeret et beløb på 232 mio. kr. vil det nok ikke bringe ham på fallittens rand. Han har en anslået formue på 1,5 milliarder kr.

Lars Løkke Fonden og kvotekongerne: Ligger der korruption bag skandalen om fiskekvoterne?

Niels Vejlby Hansen

Vicestatsadvokat i Bagmandspolitiet, Niels Vejlby Hansen, oplyser til Gylle.dk, at anklagemyndigheden har indkaldt 10 vidner til retssagen. Han forventer, at også forsvaret vil indkalde vidner. Der er afsat i alt 29 dage til sagen, og den slutter først i løbet af sommeren 2021.

Henning Kjeldsen ejer landets største fiskerifartøj, ”S 349 Gitte Henning”. Opkaldt efter hans søster og sig selv. Det er et meget luksuriøst udstyret fartøj, der er 87 meter langt og 20 meter bred. Det kostede i sin tid 230 mio. kr.

Sagen mod kvote-kongerne udsat endnu en gang

Hele sagen om fiskekvoter startede i juni 2017, da Fiskeristyrelsen indgav politianmeldelse mod de såkaldte kvotekonger. Anmeldelsen omfattede stråmandsvirksomhed, dokumentfalsk, overtrædelse af fiskeriloven og forkerte oplysninger om ejerskab af fartøjer og fiskekvoter. Uvist af hvilken årsag trak Fiskeristyrelsen anmeldelserne tilbage. Det kostede to embedsmænd i styrelsen deres job. Derefter blev politianmeldelsen indgivet igen. Nu kommer så retssagen – næsten fire år efter den første politianmeldelse.

Visited 22 times, 8 visit(s) today

Kommentarer

  1. Jørn Kolbeck

    Hvordan kan kvoter der er udelt gratis af staten handles til store priser?
    Bliver Lars inviteret til “torskegilde” nu hvor han ikke er minister?
    Kan lars låne et sommerhus?

  2. Pingback: Kvotekongen har begået 400 ulovligheder, mener anklageren – Kan koste ham en halv milliard kr. | Gylle.dk

Skriv en kommentar