Lars Løkke Fonden og kvotekongerne: Ligger der korruption bag skandalen om fiskekvoterne?

Lars Løkke tager for sig af retterne på nytårskuren hos kvotekongerne i Nordjylland den 22. januar i år. Ved siden af ham en af de store konger og arrangør af festen, John-Anker Hametner. Foto: Scanpix Denmark/Morten Stricker.

 

Lars Løkke Fonden har modtaget store beløb fra kvotekongerne, og det rejser spørgsmålet: Ligger der korruption bag sagen om fiskekvoterne?

– Der må være et eller andet motiv for, at kvotekongerne har kunnet koncentrere fiskekvoterne hos sig selv. Jeg tror ikke på den med, at den kun er dårlig forvaltning i ministeriet. Så der er en mulighed tilbage: Kvotefiskerne har lagt pres på embedsmændene. De har samtidig betalt store beløb ind til statsministerens Lars Løkkesfonden, der skal hjælpe drenge med problemer. Kvotekongerne har også givet penge til valgkampen til Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen.

Kaare R. Skou.

Det siger veteranen i politisk journalistik, Kaare R. Skou, til gylle.dk. Kaare R. Skou var i en menneskealder TV2’s politiske redaktør på Christiansborg.

Tingene – Penge og indflydelse – hænger jo sammen

– Tingene hænger jo sammen. Kvotefiskerne har bidraget med store beløb til Lars Løkke Fonden. (Ekstra Bladet skriver 850.000 kr.) Kvotekongerne sidder i Fiskeriudvalget og har kunnet overtrumfe embedsværket og politikernes ønske om, at fiskekvoterne netop ikke skulle koncentreres på få fiskere, som det er sket, siger Kaare R. Skou.

Lars Løkke til nytårskur hos kvotekongerne fire år i træk

Ekstra Bladet har tidligere afsløret den tætte forbindelse mellem kvotekongerne i Nordjylland, statsminister Lars Løkke og Venstre i det hele taget. I de seneste fire år er Lars Løkke mødt op til nytårskuren hos disse fiskere. Det er kvotekongen John-Anker Hametner, der står bag arrangementerne.

– Det giver samtidig en god lejlighed til at få en god snak om fiskeriets muligheder, skrev Lars Løkke på Facebook efter torskegildet hos kvotekongerne i Thyborøn den 22. januar i år.

Så meget gav kvotekongerne i år til Lars Løkke Fonden

Ved dette års nytårskur blev der som tidligere også givet penge til Lars Løkke Fonden. Ekstra Bladet har offentliggjort denne liste, der viser, hvad kvotekongerne donerede bare på årets nytårskur:

Henning Kjeldsen: 10.000 kr.

Gullak Arngrimsson: 10.000 kr.

John-Anker Hametner Larsen: 25.000 kr.

Bjørn Anders Ryberg: 30.000 kr.

Asbjørn Magnussen: 10.000 kr.

Niels Arne Hounisen: 20.000 kr.

Niels Jensen: 10.000 kr.

Vigar Tindskard: 10.000 kr.

Jens P. Langer og Danny Broe Langer: 10.000 kr.

Iver Espersen: 10.000 kr.

Jes Bjerregaard: 25.000 kr.

Altså ved nytårskuren i år alene: 170.000 kr. til Lykkefonden.

Ekstra Bladet skriver, at kvotefiskerne dermed i alt har givet 850.000 kr. til Løkke Fonden. Det rejser flere spørgsmål – bl.a. disse:

Hvorfor blander statsministeren en nytårskur hos fiskerne sammen med fiskeripolitik og Løkkefonden?

Bliver statsministeren mere lydhør over for fiskeriinteresser, når fiskerne indsamler 850.000 kr. til Løkkefonden?

Hvad får de mange kvotekonger ud af at donere penge til Løkkefonden?

Se, det er netop spørgsmålet fra både Ekstra Bladet og www.gylle.dk

Svaret blæser i Vesterhavets bølger, men vi vil søge at få svar. I øvrigt kræver Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, en undersøgelse af, hvor store beløb kvotekongerne har doneret til Løkke Fonden og eventuelt andre politikere.

Comments

comments

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.