Jeg ville cykle en søndagstur 20. december 2015 i  det helt ekstraordinært milde vintervejr, men jeg tabte hurtigt lysten. Billederne viser hvorfor…

570x381_eva-kjer-hansen
Miljøets minister har magten til stoppe sprøjtegrisene – men vil hun?

Billederne afslører, hvor omfattende brugen af ukrudtsmidler er her på egnen. Mest sandsynligt er der tale om verdens mest solgte sprøjtemiddel Roundup, der nedvisner alt ukrudt. Fornylig har verdenssundheds-organisationen WHO udsendt en advarsel mod midlet, som man anser for at kunne være kræftfremkaldende.

Billederne er alle optaget mindre end 500 meter fra min bopæl, og de afbildede marker drives af fire forskellige sprøjtegrise.

Må jeg foreslå alle, der stadig orker, at drage ud med kamera i det vintermilde vejr og skaf dokumentation for dette utiltalende sprøjtegriseri på landsplan. Send billederne til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen med ønsket om et godt nytår!

Sprøjtegris_randzone1
Her er den lovpligtige 9 meter bræmme mod bækken udlagt, men ukrudtssprøjten har lige været en meter eller to ind over i svinget.

 

Sprøjtegris_Randzone2
På den anden side af vejen er der ingen 9 meter-bræmme, og selv den smalle brink mod vandløbet har fået en fuld dosis.

 

Sprøjtegris_randzone3
Rundt i svinget er rabatten næsten udraderet, men den smalle stribe græs får alligevel et pift med sprøjten.

 

Sprøjtegris_randzone4
Rundt i svinget når sprøjtebommen næsten ud til asfalten.

 

Sprøjtegris_randzone5
Her er valgt den nemmeste løsning – hele marken og hele rabatten er blevet sprøjtet. Bemærk hydranten til markvanding – den har også fået en dosis.

 

Sprøjtegris_randzone6
Den effektive agroproducent fornægter ikke sit ry – han går helt til kanten af den offentlige vej.
Visited 4 times, 2 visit(s) today