
En ny undersøgelse fra USA tyder på, at næsten halvdelen af personer, der arbejder direkte med produktionsdyr i store industrielle svinefabrikker, kan bære MRSA-bakterier i næsen, og at de potentielt skadelige bakterier overlever hos arbejderne i op til fire dage efter eksponering.
Forskerne har hidtil troet, at MRSACC398-bakterier ville forsvinde hurtigt fra næsen på svinearbejdere – inden for 24 timer. Men denne undersøgelse af svinearbejdere i North Carolina, der blev offentliggjort online 8. september 2014 i tidsskriftet Occupational and Environmental Medicine, tyder på, at det kan vare væsentligt længere.

En stor del af de fundne stafylokokker var antibiotika-resistente, sandsynligvis på grund af overforbrug af antibiotika både til at behandle syge svin og som vækstfremmere for hurtigere at gøre dyrene slagteklar, fremgår det af undersøgelsen. Jo længere bakterierne overlever i arbejdstagernes næser, siger forskerne, jo større risiko er der for, at de kan sprede sig til arbejdstagernes familier, i lokalsamfundene og endda ind på hospitaler, hvor bakterierne er med til at øge risikoen for stafylokok-infektioner.
“Før denne undersøgelse blev gennemført, vidste vi ikke meget om de sejlivede stammer af MRSA-bakterier blandt svinearbejdere i USA, der primært arbejder fuld tid i de store industrielle svinefabrikker,” siger undersøgelsens forfatter, Christopher D. Heaney, PhD, MS, i Environmental Health Sciences og epidemiologi ved Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.
“Nu er vi nødt til at blive klogere på, hvordan den længere overlevelse af disse antibiotika-resistente bakterier kan påvirke sundheden for arbejdstagerne selv, men også om der er bredere konsekvenser for folkesundheden”.
Discover more from Gylle.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.