Kommunalbestyrelsen i Vesthimmerlands Kommune har foræret et par minkavlere mere end 200.000 kr., som kommunens skatteydere kommer til at betale. Spørgsmålet er dog, om den gratis omgang overhovedet er lovlig.

Tilskuddet blev besluttet, da landboforeningen Agri Nord gik ind i en besværlig byggesag omkring en produktionshal på en lokal minkfabrik. Sagen havde stået på i flere år og har kostet den kommunale forvaltning 254.000 kr. i sagsbehandling, men et flertal i kommunalbestyrelsen vedtog at ændre gebyret med tre års tilbagevirkende kraft, så minkavleren kunne slippe med 50.000 kr.

MinkGebyr_henrik-dalgaard
Landmand Henrik Dalgaard, Agri Nord.

Beslutningen er ikke offentliggjort at kommunen selv, men den har cirkuleret i agroproduktionskredse i nogen tid. Forklaringen er bl.a., at Agri Nord har sin egen mand i kommunalbestyrelsen. Det er foreningens næstformand Henrik Dalgaard (C). Desuden er svinefabrikant Per Bach Laursen 1. viceborgmester (V), og også Pernille Vigsø Bagge (SF) er blandt de generøse medlemmer af den pågældende kommunalbestyrelse.

Normalt kan en kommunalbestyrelse ikke begunstige bestemte grupper af borgere på fællesskabets bekostning og slet ikke med tilbagevirkende kraft. Det vides ikke, om dette juridiske aspekt er blev endevendt før uddelingen af tilskudskronerne.

Comments are closed.