BL-bagmand slæber DN-formand i retten

Hvem rammer retfærdighedens sværd? BL-bagmanden eller DN-formanden – fortsættelse følger…

Ejeren af Aakær Gods i Odder Kommune, Johan Koed Jørgensen, er tilsyneladende blevet stødt på manchetterne og slæber nu formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Odder, journalist Ib Salomon, i retten. Det skriver OrganicToday, 3. januar 2017.

Sagen drejer sig om en udtalelse i Horsens Folkeblad for mere end et år siden.

I artiklen, som avisen bragte 21. december 2015, anvendte formanden for den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening ordet »uldent« i sin omtale af et sagsforløb mellem godset og kommunen, og det er injurierende, mener Johan Koed Jørgensen.

Hertil kommer, at Ib Salomon har skrevet et læserbrev om vandkvaliteten i Spåkærsøen, hvor det vrimlede med ænder i sommer. Også dette læserbrev er en overtrædelse af injurielovgivningen, mener godsejeren.

Ensidig offentlig debat
Sagen behandledes 3. januar ved retten i Horsens, og godsets advokat ville blandt andet vide, hvorfor Ib Salomon skriver så mange læserbreve om Aakær Gods, når godset aldrig gør noget ulovligt.

Ib Salomon (th.) dedikerer den økologiske haves jubilæumsbog til Ritt Bjerregaard ved en mere festlig lejlighed end retsmødet i Horsens.

Ifølge en tilstedeværende journalist, der følger sagen, mener godsets advokater, at Ib Salomon har gjort sig skyldig i at deltage i en »ensidig offentlig debat«, som ikke er offentlig debat, fordi godsejeren ikke deltager. Advokaten mener endvidere, at Salomons overtrædelse som DN-formand er alvorligere, fordi han er journalist.

Bæredygtigt Landbrug
Mange betragter retssagen som et forsøg på at lukke munden på Danmarks Naturfredningsforening og andre kritiske røster.

– En lokalformand skal have lov til at udtale sig til pressen og ytre sig på sine medlemmers vegne, lyder det fra én af de lokale.

Godsejer Johan Koed Jørgensen er kendt for sine tætte kontakter til Bæredygtigt Landbrug og Liberal Alliance. Midt i valgkampens slutspurt i juni 2015 kunne Bæredygtigt Landbrug således invitere til landbrugsmøde på godset med 700 deltagere.

»Støt op om Liberal Alliance«, opfordrede godsejeren, der fulgte op med at fortælle, at det var det eneste parti, der virkelig havde gjort en indsats for dansk landbrug, hedder det i et referat fra Bæredygtigt Landbrug.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.