Turisterne flokkes ikke længere omkring Grand Palace i Bangkok. Foto: Hanny Naibaho/unsplash

Mens få industrier er blevet skånet for virkningen af ​​COVID-19-pandemien, er endnu færre ramt lige så hårdt som turistsektoren. Da 2020 sluttede med alvorlige begrænsninger for at rejse stadig gældende, forventer Verdens Turisme Organisation (UNWTO), at internationale turistankomster vil være faldet med 70 til 75 procent sammenlignet med året før. Det svarer til et fald på omkring 1 milliard internationale turistankomster, hvilket bringer branchen tilbage til 1990-niveauet.

Det skriver Felix Richter for statista.com den 4. januar 2021.

Før corona-udbruddet havde den globale turistsektor oplevet næsten uafbrudt vækst i årtier. Siden 1980 steg antallet af internationale turistankomster fra 277 millioner til næsten 1,5 milliarder i 2019.

Som vores diagram viser, var de to største kriser i de seneste årtier, SARS-epidemien i 2003 og den globale finanskrise i 2009, men begge mindre bump i vejen sammenlignet med COVID-19-pandemien.

Ser vi fremad, forventer de fleste eksperter ikke fuldt opsving i 2021, der startede med mange nedlukkede lande, der stadig kæmper med den anden bølge af pandemien. Ifølge UNWTO’s skøn vil det tage branchen mellem 2,5 og 4 år at vende tilbage til præ-pandemieniveauet for internationale turistankomster.

Bannerbillede: Blake Barlow/Unsplash

Skriv en kommentar