Siden 1980 er antallet af internationale ankomster steget fra 277 millioner til næsten 1,5 milliarder i 2019. Foto:Piqsels

Mens få industrier er blevet skånet for virkningen af ​​Covid-19-pandemien i løbet af de seneste tre år, er endnu færre blevet ramt så hårdt som turistsektoren

Efter at Covid-19 havde gjort 2020 til ”det værste år i turismens historie”, steg internationale turistankomster med kun 13 procent i 2021, fordi rejserestriktionerne forblev på plads i lange perioder i mange dele af verden. Nu, mere end tre et halvt år efter, at WHO erklærede Covid-19 for en pandemi, er optimismen endelig vendt tilbage til industrien.

Det skriver Felix Richter, 18. december 2023, for statista.com.

Generalsekretær Zurab Pololiksahvili, UNWTO. Foto: Wikipedia

“De seneste UNWTO-data viser, at international turisme næsten er kommet sig over den hidtil usete krise med Covid-19 med mange destinationer, der opnår eller endda overstiger præ-pandemiske ankomster og afgange,” sagde UNWTO’s generalsekretær Zurab Pololiksahvili ved lanceringen af ​​den seneste UNWTO World Tourism Barometer i sidste måned. “Dette er afgørende for destinationer, virksomheder og samfund, hvor sektoren er en vigtig livline.”

Som nedenstående grafik viser, fortsatte den globale turisme opsvinget i 2023 og forventes nu at slutte året på næsten 90 procent af præ-pandemi-niveauet for internationale turistankomster. Kinas genåbning tidligere i år markerede endnu en milepæl på vejen til fuld bedring, efter at regionen længe var bagud i forhold til resten af ​​verden. I de første ni måneder af 2023 nåede internationale turistankomster i Asien-Stillehavsregionen 62 procent af præ-pandemiske niveauer, med en klar opadgående tendens mod slutningen af ​​denne periode. Det er en væsentlig forbedring sammenlignet med sidste år, hvor regionen kun oplevede 26 procent af 2019-ankomsterne på grund af igangværende rejserestriktioner, især i Kina.

Med henvisning til det stærke opsving i antallet af flypassagerer og belægningsgraden for turistindkvartering ser UNWTO nu international turisme som “godt på vej til fuldt ud at genoprette de præ-pandeminiveauer i 2024”, hvilket er så meget desto mere imponerende i betragtning af den udfordrende økonomiske baggrund og usikkerheden forbundet med vedvarende geopolitiske spændinger og flere igangværende konflikter.

Før coronavirus-udbruddet havde den globale turismesektor oplevet næsten uafbrudt vækst i årtier. Siden 1980 er antallet af internationale ankomster steget fra 277 millioner til næsten 1,5 milliarder i 2019. Som vores grafik viser, var de to største kriser i de seneste årtier, SARS-epidemien i 2003 og den globale finanskrise i 2009, men dog langt mindre ’bump på vejen’ sammenlignet med Covid-19-pandemien.

Bannerbillede: Piqsels

Visited 4 times, 4 visit(s) today

Skriv en kommentar