For et par uger siden var de ingeniører, kokke og servitricer. Nu arbejder de i landbruget

Klik på billedet og se briterne arbejde i marken. Kilde: CNN

Kent, England (CNN Business, 3. maj 2020) Den britiske regering vil have sine borgere til at skære salat fra markerne, plukke bær fra buskene og stable kasser med friske produkter i kølerummene.

Mens mange mennesker gemmer sig derhjemme, studerer internetsiderne i købmandsforretninger for at sikre en hjemmelevering eller frygter det socialt distancerede, maskerede besøg i et supermarked, er det let at tabe forsyningskæderne af syne, og hvor maden kommer fra.

Mens Covid-19-tilfælder passerer de 180.000 i UK, står de britiske landmænd over for et forår, hvor de er afskåret fra de østeuropæiske løsarbejdere, der gør høsten mulig. Men med tusindvis af briter, der er afskediget eller overflyttet, siger den britiske regering nu, at den officielle politik er at forsøge at få de lokale ud på markerne.

“Vi estimerer, at sandsynligvis kun omkring en tredjedel af den vandrende arbejdskraft, der normalt ville komme til Storbritannien, er her,” sagde George Eustice, miljøsekretær og øverste britiske embedsmand for landbruget på en pressekonference søndag. Regeringen vil arbejde med landbruget for at “opmuntre de millioner af ledige arbejdstagere til i nogle tilfælde at overveje at tage et nyt job og hjælpe med at få høsten i hus inden juni.”

Læs hele artiklen

Comments

comments

2 kommentarer til For et par uger siden var de ingeniører, kokke og servitricer. Nu arbejder de i landbruget

  • Forsyningssikkerheden kommer til at afhænge af den lokale produktion i fremtiden, hvor globaliseringen har fået et skud for boven af en højere nødvendighed, kaldet Covid-19.

    Hvor fødevarepriserne har været holdt kunstigt nede bl.a. via importeret underbetalt arbejdskraft, takket være konkurrencen på løn og arbejdsvilkår, som er sanktioneret af EU, kan vi fremadrettet blive nødt til selv at gå i marken for at dyrke/høste lokal grønt og frugt. Det er sundt for helbredet og forståelsen for, hvordan verden hænger sammen. Det er godt for moralen, klimaet og retsfølelsen: http://arbejdsforskning.dk/visartikel.php?art=212

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.